ua en ru

СБУ затримала двох росіян, розшукуваних за особливо тяжкі злочини

СБУ затримала двох росіян, розшукуваних за особливо тяжкі злочини Фото: затримання (flickr.com-ssu)

Розшукуваних Інтерполом уродженців Чечні затримано в Києві

Співробітники Служби безпеки України за інформацією Генерального секретаріату Інтерполу затримали двох громадян Росії, оголошених у міжнародний розшук за тяжкі злочини. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зокрема зазначено, що в Києві правоохоронці затримали уродженця Чечні, оголошеного у міжнародний розшук за скоєння особливо тяжких злочинів. За інформацією Інтерполу, іноземець брав участь у скоєнні низки замовних убивств, зокрема головного редактора російського видання "Форбс" - громадянина США Пола Хлєбнікова та заступника голови - керівника апарату Уряду Чечні у 2001-2003 роках.

За оперативною інформацією спецслужби, після втечі з Росії затриманий перебував у складі організованого злочинного угруповання, яке в Україні займалося вимаганням грошей у приватних підприємців.

Крім того, в Полтавській області співробітники СБУ затримали ще одного громадянина РФ, оголошеного у міжнародний розшук. Раніше засуджений за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів у складі організованої групи в країнах ЄС, уродженець міста Грозний тривалий час переховувався від слідства.

"За інформацією Інтерполу, стало відомо, що у 2013 році підсудний росіянин за допомогою свого спільника здійснив втечу з приміщення залу суду міста Сандвік у Норвегії. Після скоєння чергових злочинів, пов’язаних із викраденням автомобілів престижних марок, громадянин РФ був поданий у міжнародний розшук Францією. Для уникнення кримінальної відповідальності він переховувався у різних країнах за підробленими паспортами", - йдеться в повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу та проведення перевірки щодо подальшої їхньої екстрадиції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські прикордонники затримали двох іноземців, яких розшукував Інтерпол за крадіжку та грабіж.