ua en ru

Прокуратура розглядає 4 версії замаху на Кернеса

Прокуратура розглядає чотири версії замаху на мера Харкова Геннадія Кернеса.

Прокуратура розглядає чотири версії замаху на мера Харкова Геннадія Кернеса (на фото). Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Як повідомив заступник прокурора Харківської області Костянтин Турков, одна з версій може бути пов'язана із професійною діяльністю міського голови, друга - з діяльністю в комерційній сфері, третя - з особистими неприязними стосунками, четверта може бути пов'язана з протистоянням із сепаратистами.

За його словами, жодна з версій поки не відпрацьована, кожна з них зараз у роботі. "Ці версії мають основний характер, але у процесі слідства можуть бути конкретизовані", - зазначив Турков.

Також він повідомив, що вже допитано 35 осіб, які мають відношення до місця події, і такі допити тривають.

Крім того, правоохоронці продовжують досліджувати місце події і навколишньої території. Висновки про зброю і про те, був чи стрілок професійним убивцею, можна буде зробити після проведення всіх необхідних експертиз.

Нагадаємо, раніше у МВС назвали однією з основних версій замаху на Кернеса помсту за протидію сепаратистам.

Як повідомлялося, стан здоров'я Кернеса залишається тяжким, він знаходиться в реанімації центрального госпіталю м. Хайфи (Ізраїль) у стані медикаментозного сну.

ГУМВС України в Харківській області відкрило кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство Кернеса.