ua en ru

МВС називає однією з основних версій замаху на Кернеса помсту за протидію сепаратистам

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) вважає однією з основних версій замаху на міського голову Харкова Геннадія Кернеса помсту за протидію сепаратистам.

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) вважає однією з основних версій замаху на міського голову Харкова Геннадія Кернеса помсту за протидію сепаратистам. Про це сьогодні заявив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, передає прес-служба міністерства.

За його словами, правоохоронці розглядають кілька версій замаху на посадовця. Одна з основних версій - реакція по-сепаратистському налаштованих осіб на останні події, що відбулися у Харкові.

Так, 27 квітня міліціонери Харкова затримали 13 радикально налаштованих громадян, у яких було вилучено небезпечні предмети: ящик з "коктейлями Молотова", маски, дерев'яні палиці, вибухові пакети та цвяхи. Метою дій затриманих, вважає заступник мністра внутрішніх справ, є дестабілізація обстановки в цьому регіоні.

"Ми бачимо, що все це проводиться по заздалегідь спланованому сценарію. Ми знаємо, які події відбувають в Донецькій області - Артемівськ, Макіївка, Слов'янськ. Я вважаю, що ці сили продовжують свої дії, свої акції для того, аби дестабілізувати обстановку в Харкові", - наголосив Яровий.

Він також зазначив, що наразі правоохоронці знайшли речові докази, в тому числі - гільзу від зброї, на місці події працюють експерти. Найближчим часом з'являться результати експертиз, тож правоохоронці матимуть змогу побачити, як складалася ситуація навколо цього злочину.

"На сьогоднішній момент ситуація в Харкові складна, але міліція вживає усіх заходів, аби обстановка в Харкові була стабільною", - додав заступник глави МВС.

Нагадаємо, сьогодні близько 12:00 було скоєно замах на мера м. Харкова Геннадія Кернеса, коли він їхав на велосипеді по Бєлгородському шосе. Харківський міський голова отримав вогнепальне поранення в спину. У нього пробита грудна клітка, пошкоджені внутрішні органи.