ua en ru

Прокуратура проводить ряд обшуків у рамках розслідування справи Клименко

Прокуратура проводить ряд обшуків у рамках розслідування справи Клименко Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Правоохоронці проводять обшуки у екс-керівників банку "Капітал"

Головна військова прокуратура проводить ряд обшуків в рамках розслідування справи екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Головна військова прокуратура проводить обшуки у екс-керівників банку "Капітал", через який здійснювалося незаконне відшкодування ПДВ, забезпечувалося функціонування так званих "податкових майданчиків" і переказу грошей на банківські рахунки, підконтрольні Клименко", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, у четвер, 26 жовтня 2017 року, слідчими на підставі відповідних дозволів суду проводяться обшуки за місцем проживання осіб, причетних до керівництва банку "Капітал" та місцем розташування офісних приміщень, використовуваних бізнес-структурами кінцевого власника цього банку в бізнес-центрі "Гулівер".

Так, встановлено, що протягом 2011-2013 років саме завдяки вказаній банківській установі здійснювалися грошові перерахування, спрямовані на незаконне відшкодування ПДВ, функціонували так звані "податкові майданчика" і забезпечувався переказ грошей із зарубіжних країн на банківські рахунки підконтрольних Клименко підприємств (група "Юнісон").

Зазначається, що з метою уникнення кримінальної відповідальності за вчинені дії посадовими особами банку "Капітал" за вказівкою його кінцевого власника забезпечено знищення всієї банківської інформації, що зберігалася на комп'ютерних носіях.

Завдяки співпраці з Департаментом захисту Національної економіки поліції України слідством встановлено місцезнаходження значної частини нібито знищеного серверного обладнання банку і отримані неспростовні докази функціонування злочинної організації.

Також слідчими Головної військової прокуратури проводиться обшук за місцем проживання колишнього керівника Київського відділення Публічного акціонерного товариства "АКБ "Капітал", який є батьком одного з народних депутатів України. Зазначені обшуки жодним чином не пов'язані з політичною діяльністю зазначеного народного депутата.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчі Головної військової прокуратури проводять обшуки за місцем проживання осіб, які причетні до функціонування "схем" екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка.

Повідомляється, що з метою отримання доказів незаконної легалізації коштів, проводиться обшук у житлових приміщеннях уповноважених осіб політичної партії "Успішна країна".