ua en ru

Прокуратура запобігла розтраті бюджетних 60 млн гривень у Донецькій області

Прокуратура запобігла розтраті бюджетних 60 млн гривень у Донецькій області Фото: прокуратура попередила розтрату в 60 млн гривень

Кошти планували витратити без проведення відкритих тендерних торгів

Прокуратура Донецької області запобігла неефективному використанню майже 60 млн гривень, виділених на закупівлю програмного забезпечення і комп'ютерного та побутового обладнання для Комунально лікувально-профілактичного закладу "Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф". Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

"Незаконно хотіли придбати медичну інформаційну систему обробки викликів і ведення пацієнтів, моніторингу та керування автомобілями швидкої медичної допомоги на базі системи GPS. Замість проведення відкритих тендерних торгів, медзаклад безпідставно провело тільки переговорну процедуру, що є грубим порушенням Закону України "Про публічні закупівлі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, чинити так Центр екстреної меддопомоги не мав права, оскільки предметом закупівлі було не тільки програмне забезпечення, а й різноманітне комп'ютерне та побутове обладнання, яке підприємства країни реалізують за меншу ціну.

Після звернення прокуратури Донецької області та управління Східного офісу Держаудитслужби рішення про закупівлю скасовано.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що головна військова прокуратура повідомила про підозру командувачу 41 загальновійськової армії Центрального військового округу Збройних сил Російської Федерації, генерал-майору А. Завізену за посягання на територіальну цілісність і суверенітет України та участь у терористичній організації.