ua en ru

Прокуратура затримала екс-заступника начальника Солом'янського райвідділу податкової на хабарі у 30 тис. дол

Столична прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього заступника начальника Солом'янського райвідділу Державної податкової інспекції р. в Києві за звинуваченням у зловживанні службовим становищем, шахрайстві та підбурюванні до дачі хабара, який вимагав від підприємця 30 тис. дол. за непроведення перевірки на його підприємстві. Про це повідомила прес-служба прокуратури р. Києва.

"Доказами, зібраними в ході розслідування, у тому числі висновками фоноскопічної експертизи, повністю підтверджується вина такої особи у вчиненні інкримінованих злочинів", - повідомив керівник управління процесуального керівництва столичної прокуратури Андрій Андрєєв.

Згідно з повідомленням, після ознайомлення підозрюваного з матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт буде направлено до Солом'янського райсуду для розгляду по суті.

Екс-податківець звинувачується за ч.3 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем з боку працівника правоохоронного органу), ч.2 ст. 190 КК України (шахрайство в особливо великому розмірі) і ч. 4. ст. 27, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 369 КК України (підбурювання до дачі хабара посадовій особі).