ua en ru

В ході ремонту інституту Шалімова розтрачено понад 1 млн гривень, - прокуратура

В ході ремонту інституту Шалімова розтрачено понад 1 млн гривень, - прокуратура Фото: Національний інститут хірургії і трансплантології ім. Шалімова (прес-служба медустанови)

Підприємцю з Києва за неправдиві відомості про вартість витрат при підписанні актів виконаних робіт "світить" до 2 років в'язниці

Київська місцева прокуратура №9 повідомила про підозру директору комерційного підприємства, який розтратив понад один мільйон гривень, виділених на ремонт будівлі Національного інституту хірургії і трансплантології ім. Шалімова. Про це сьогодні повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.

Як наголошується, у 2012 році столичний підприємець уклав з однією з найбільших у Києві медичних установ договір на проведення робіт з капітального ремонту фасаду та вхідної групи інституту на загальну суму понад 13 млн гривень.


"Однак з'ясувалося, що директор підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, вносив неправдиві відомості про вартість витрат при підписанні актів виконаних робіт із залученими субпідрядниками. Як наслідок, з державного бюджету на рахунки приватного товариства було зайво перераховано понад 1 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

В даний час посадовцю комерційного підприємства інкримінують вчинення кримінального злочину, передбаченого частиною п'ятою статті 191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Як уточнили у прес-службі прокуратури Києва, за скоєне директору товариства загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, минулого тижня прокуратура Києва зловила на хабарі в 50 тисяч гривень головного спеціаліста Центрального міжрегіонального відділу Департаменту державного геологічного контролю..