ua en ru

Інститут Шалімова стане пілотним майданчиком для організації меддопомоги європейського зразка

Своїми напрацюваннями у сфері організації своєчасної та ефективної медичної допомоги європейського зразка готові поділитися фахівці Інституту О. Шалімова на Всеукраїнському з'їзді хірургів, який відбудеться в Києві 23 жовтня.

"Наше перше нововведення - це електронна база даних всіх пацієнтів відділення трансплантології Інституту Шалімова. При вступі для кожного пацієнта створюється свого роду електронна картка, яку в режимі реального часу ведуть усі задіяні лікарі. Незабаром така ж база буде діяти і в інших відділеннях", - розповідає журналістам директор Національного інституту хірургії і трансплантології ім. О. Шалімова Олександр Усенко.

Крім того, для проведення складних операцій по трансплантології в Інституті організована комплексна бригада, що складається з ряду фахівців. Це мультидисциплінарний, європейський підхід, що дозволяє працювати злагоджено, швидко і ефективно, проводячи трансплантації різного профілю.

"Це самий сучасний, проектний підхід. Завдання керівника інституту - розгорнути таку ж модель в інших відділеннях, на цій основі створити умови для впровадження передових моделей організації хірургічної медичної допомоги в масштабах країни. Назріває гостра необхідність у системних фінансових та управлінських змінах. Яких саме? Про це поговоримо на З'їзді хірургів", - заінтригував Олександр Усенко.