ua en ru

Прокуратура передала до суду звинувачення щодо екс-директора департаменту Дніпропетровської ОДА за підозрою у зловживанні службовим становищем

Прокуратура передала до суду звинувачення щодо екс-директора департаменту Дніпропетровської ОДА за підозрою у зловживанні службовим становищем

Прокуратурою області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно директора департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України - зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду, повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

Слідством встановлено, що директор департаменту змушував керівників медичних установ та закладів Дніпропетровської області, у яких розташовувались спеціальні виборчі дільниці, під загрозою їх звільнення із займаних посад, у разі невиконання її злочинних вимог забезпечити будь-яким чином одержання більш ніж 70% голосів виборців для перемоги кандидатів від політичної партії Партії регіонів за пропорційною системою.

"У подальшому, у грудні 2012 р., після проведення виборів до Верховної Ради України та опублікування їх результатів 23 керівників медичних установ та закладів Дніпропетровської області, у яких розташовувались спеціальні виборчі дільниці, і де кандидати від Партії регіонів не одержали значного відсотку голосів виборців, було звільнено із займаних посад з грубим порушенням законодавства про працю", - йдеться у повідомленні.