ua en ru

До суду передали обвинувачення щодо водія Hummer, який насмерть збив 10-річну дівчинку

До суду передали обвинувачення щодо водія Hummer, який насмерть збив 10-річну дівчинку Фото: Кирило Островський (РБК-Україна)

Справу водія Hummer передали до Печерського райсуду Києва

Прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт щодо водія Hummer Кирила Островського, який в липні 2018 збив насмерть 10-річну дівчинку на бульвалі Лесі Українки. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Обвинувачення Островського передано до Печерського районного суду.
Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 та ч. 1 ст. 135 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть малолітньої потерпілої та у завідомому залишенні без допомоги потерпілої, яка перебувала в небезпечному для життя стані).

"Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні здійснювали співробітники Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Києві під процесуальним керівництвом столичної прокуратури", - зазначили в прес-службі.

Аварія, внаслідок якої загинула 10-річна дівчинка, сталась увечері 24 липня. Водій автомобіля Hummer, рухаючись по бульвару Лесі Українки, проігнорував червоний сигнал світлофору та збив дитину на пішохідному переході. Від отриманих травм дитина померла в кареті швидкої медичної допомоги.

У вівторок, 11 вересня, підозрюваному та його захисникам було повідомлено про завершення досудового розслідування.

Нагадаємо, на автомобіль Hummer, на якому Кирило Островський збив дитину у Києві, накладено арешт.