ua en ru

Прокуратура передала до суду справу охоронця, який перешкоджав журналістам "Схем"

Прокуратура передала до суду справу охоронця, який перешкоджав журналістам "Схем" Фото: напад на журналістів "Схем" (www.facebook.com/corruption.schemes/скріншот)

Розслідується причетність інших осіб до нападу на журналістів

Київська місцева прокуратура № 9передала до суду обвинувальний акт відносно працівника охоронного агентства, котрий перешкоджав законній професійній діяльності журналістів програми "Схеми". Про це повідомляє прес-служба київської прокуратури.

"Група осіб, котрі, як встановлено, є працівниками однієї з приватних охоронних компаній, вчиняли активні дії щодо перешкоджання журналістській діяльності знімальної групи програми "Схеми". Вказані дії вчинялися охоронцями, незважаючи на пред’явлені журналістами посвідчення, використання ними спецодягу та попередження про недопустимість перешкоджання представникам ЗМІ під час здійснення ними законної професійної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Інцидент стався 7 листопада 2017 року біля VIP-терміналу аеропорту "Київ".

Прокуратура передала до суду справу охоронця, який перешкоджав журналістам "Схем"Прокуратура передала до суду справу охоронця, який перешкоджав журналістам "Схем"Прокуратура передала до суду справу охоронця, який перешкоджав журналістам "Схем"

Фото: напад на журналістів "Схем" (www.facebook.com/corruption.schemes/скріншот)

Зазначається, що в рамках розслідування кримінального провадження за фактом перешкоджання журналістам, одному з охоронців оголошено про підозру.

"Матеріали відносно інших осіб, які можуть бути причетними до вказаного правопорушення, виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває", - додали у прокуратурі.

ПРОКУРАТУРА СКЕРУВАЛА ДО СУДУ ОБВИНУВАЛЬНИЙ АКТ СТОСОВНО ПРИВАТНОГО ОХОРОНЦЯ, ЯКИЙ ПЕРЕШКОДЖАВ РОБОТІ ЗНІМАЛЬНОЇ ГРУПИ П...

Опубліковано Прокуратура міста Києва 1 лютого 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" спільного проекту "Радіо Свобода" і "UA:Перший" біля терміналу аеропорту "Київ" вчинили напад люди в масках і балаклавах, що "охороняли прильоти і вильоти Віктора Медведчука". За даним фактом прокуратурою було порушено кримінальну справу.

Згодом у програмі "Схеми показали відео нападу охоронців Медведчука на журналістів.