ua en ru

Прокуратура передала до суду справу екс-нардепа ПР, який побив прикордонника

Прокуратура передала до суду справу екс-нардепа ПР, який побив прикордонника Фото: Партія Регіонів

Екс-нардепу загрожує покарання до п'яти років позбавлення волі

Бориспільська місцева прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього народного депутата України 4-го і 5-го скликання, члена Політради "Партії Регіонів України", за фактом нанесення останнім тілесних ушкоджень працівникові державної прикордонної служби у міжнародному аеропорту "Бориспіль". Про це повідомляє прес-служба Київської обласної прокуратури.

Наголошується, що 60-річний чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, під час проходження митного контролю 01.02.2017 року, на законну вимогу працівника прикордонної служби відмовився пред'явити паспорт громадянина України для виїзду за кордон і почав висловлювати погрози поліцейському.

В подальшому, нецензурно висловлюючись у бік законника, наніс останньому удар кулаком в обличчя, чим заподіяв потерпілому тілесні ушкодження.

Після чого, на місце події прибули співробітники патрульної поліції, проте зловмисник продовжував вести себе агресивно і погрожував правоохоронцям розправою в майбутньому.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. ст 2. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Зазначимо, що за даними ЗМІ, мова може йти про Олександра Римарука.

Нагадаємо, прикордонники Одеського загону виявили і затримали громадянина Туреччини, який перебував у міжнародному розшуку за вбивства на території Німеччини.