ua en ru

Прокуратура відкрила нову справу стосовно нардепа Довгого, - Луценко

Прокуратура відкрила нову справу стосовно нардепа Довгого, - Луценко Фото: Олесь Довгий (oles.ua)

За фактом розтрати майна при відчуженні землі на острові Жуків у Києві відкрили нову справу

Прокуратура Києва відкрила нову кримінальну справу, в якій фігурує нардеп з групи "Воля народу" Олесь Довгий. Про це у Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Зокрема, генпрокурор розкритикував рішення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про закриття справи Довгого. На думку Луценка, у справі були докази причетності Довгого до розтрати майна, на підставі чого Верховна Рада зняла з нього недоторканність.

"Тому сьогодні прокуратура Києва зареєструвала провадження за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах (ст. 191 КК) при відчуженні більше тисячі гектарів столичної землі на острові Жуків через так звані кооперативи", - додав Луценко.

Вважаю рішення САП про закриття справи народного депутата О. Довгого неприйнятним. Рішення процесуального керівника у к...

Опубліковано Юрієм Луценком 28 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що справу нардепа Довгого закрили у зв'язку з тим, що прокуратура визнала неможливим встановити докази його винуватості, так як було вичерпано можливості їх отримання.

Зазначимо, претензії прокуратури до Довгого пов'язані з виділенням земельних ділянок у Києві в 2007-2009 роках, коли він був секретарем Київради. Його підозрюють у прийнятті незаконних рішень при виділенні під забудову земель Жукового острова.