ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом затримання українського судна в анексованому Криму

Прокуратура порушила справу за фактом затримання українського судна в анексованому Криму Фото: прокуратура Криму (uk.wikipedia.org)

Про затримання українського судна у Криму стало відомо 4 травня 2018 року

Прокуратура Криму порушила справу за фактом затримання українського риболовецького судна в анексованому Російською Федерацією Криму. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Криму.

"За фактом затримання українського риболовецького судна розпочато кримінальне провадження", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, прокуратура Криму здійснює процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 278 (Угон або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового судна) КК України.

Так, справу порушено за фактами незаконного позбавлення волі членів екіпажу українського судна "ЯМК - 0041" за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням зброї та погрозою застосування насильства, а також захоплення судна представниками незаконно створених органів на території окупованого півострову Крим.

Нагадаємо, про затримання українського судна у Криму стало відомо 4 травня 2018 року. Риболовецьке судно з пятьма рибалками затримали співробітники російської ФСБ. Помічник керівника Держприкордонслужби України Олег Слободян повідомляв, що українських рибалок у Криму можуть притягнути до адмінвідповідальності за "порушення кордону РФ".