ua en ru

Прокуратура відкрила справу за фактом незаконних обшуків і затримання кримських татар

Прокуратура відкрила справу за фактом незаконних обшуків і затримання кримських татар Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Представниками "правоохоронних органів" проведені обшуки будинків 4 кримських татар

Прокуратура Автономної республіки Крим (АРК) відкрила справи за фактом обшуків і затримання кримських татар. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Прокуратурою АРК триває співпраця з громадськими та правозахисними організаціями, спрямована на виявлення та фіксування порушень конституційних прав громадян на тимчасово окупованій території Криму", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, у відповідь на лист прокуратури АРК Громадською організацією "КримЅОЅ" надана інформація про проведення незаконних обшуків і арештів кримських татар на території окупованого Російською Федерацією (РФ) півострові Крим.

Так, встановлено, що 2 жовтня 2017 року представниками незаконно створених правоохоронних органів на території Сімферопольського району проведені незаконні обшуки будинків 4 кримських татар, після чого останні затримані і доставлені в будівлю "ФСБ РФ".

Наголошується, що за вказаними фактами прокуратурою АРК розпочато досудове розслідування за кримінальними провадженнями з ознаками кримінальних злочинів, передбачених ст. ст. 146, 162 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в анексованому Криму у вересні посилилися репресії проти кримських татар, активістів і українців.