ua en ru

Прокуратура оголосила в розшук екс-голову правління "Укрінбанку" за розкрадання 5,6 млн грн

Прокуратура оголосила в розшук екс-голову правління "Укрінбанку" за розкрадання 5,6 млн грн
Прокуратура оголосила в розшук колишнього голову правління АТ "Укрінбанк" за розкрадання 5,6 млн грн.

Прокуратура оголосила в розшук колишнього голову правління АТ "Укрінбанк" за розкрадання 5,6 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Прокурор міста Києва С. Юлдашев погодив повідомлення про підозру колишньому голові правління АТ "Укрінбанк", який, зловживаючи службовим становищем, заволодів 5,6 млн гривень... Чоловіка оголошено в розшук", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що підозрюваний щомісяця "преміював" працівників банку, проте всі ці кошти він перераховував на рахунки підконтрольні (свій і окремих працівників) і привласнював.

"Коли ж такий "заробіток" банкіра зацікавив правоохоронців, чоловік виїхав за кордон, де й досі переховується від українського правосуддя", - відзначили в прес-службі.

Чиновника підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Зазначимо, "Укрінбанк" на початок 2014 р. входив у другу групу банків (великі) і займав 35 місце за розміром активів за класифікацією НБУ.

Нагадаємо, у вересні прокуратура порушила справу за фактом розтрати банком "Демарк" понад 40 млн грн держкредиту.