ua en ru

Прокуратура оголосила екс-гендиректора "Аеросвіту" в міжнародний розшук

Прокуратура оголосила екс-гендиректора "Аеросвіту" в міжнародний розшук. За неофіційною інформацію, в розшук подано Юрія Ємельянова, що займав посаду гендиректора компанії з листопада 2012 р. по січень 2013 р.

Прокуратура оголосила екс-гендиректора "АероСвіту" в міжнародний розшук. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Колишньому генеральному директорові компанії, за час керівництва якого утворилися заборгованості, оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст. 172 (грубе порушення законодавства про працю), ч.1 ст. 173 (грубе порушення угоди про працю), ч.1 ст.175 (невиплата заробітної плати), ч. 3 ст. 212-1 (ухилення від сплати страхових внесків) КК України. Слід підкреслити, зараз колишній гендиректор компанії намагається відхилитися від слідства. У зв'язку з чим він оголошений в міжнародний розшук", - говориться у повідомленні.

За неофіційною інформацією, в розшук подано Юрія Ємельянова (на фото), що обіймав посаду гендиректора компанії з листопада 2012 р. по січень 2013 р.

Читайте також: Прокуратура підозрює "АероСвіт" у шахрайстві з фінансами

Нагадаємо, Ємельянов був призначений гендиректором "АероСвіту" в листопаді 2012 р. Він раніше обіймав посаду керівника компанії "Аерохендлінг", а до цього - пости в топ-менеджменті авіакомпаній "АероСвіт" і "Донбасаеро".

Раніше прокуратура Київської області, провівши перевірку, встановила, що авіакомпанія "АероСвіт" порушила вимоги Цивільного і Земельного кодексів України, а також закон України "Про іпотеку".

Читайте також: Юрій Ємельянов призначений гендиректором "АероСвіту"

Нагадаємо, що "АероСвіт" почав процедуру банкрутства в кінці грудня 2012 р., проте пізніше вона була припинена за рішенням суду.
22 січня ц.р., повідомлялося, що Київський апеляційний суд прийняв у провадження скаргу Бориспільської об'єднаної державної податкової інспекції Київської області про скасування ухвали Господарського суду Київської області про визнання компанії "АероСвіт" банкротом.

17 січня, Господарський суд Київської області стягнув з авіакомпанії "АероСвіт" більше 42 млн грн заборгованості за обслуговування в Міжнародному аеропорту "Бориспіль". Відповідний позов був поданий Генеральною прокуратурою України. На початку січня "Бориспіль" заявляв про припинення обслуговування рейсів "АероСвіту", проте після того, як аеропорт отримав часткову передоплату і гарантійний лист про оплату послуг на наступні дні, обслуговування рейсів "АероСвіту" було відновлене.