ua en ru

Прокуратура звинувачує чиновників "Укртрансгазу" у зловживаннях на тендерних закупівлях

Прокуратура звинувачує чиновників "Укртрансгазу" у зловживаннях на тендерних закупівлях Фото: "Укртрансгаз"

Представників УТГ звинувачують у закупівлі одоранту за завищеною ціною

Прокуратура звинувачує чиновників ПАТ "Укртрансгаз" (УТГ) у зловживанні службовим становищем в інтересах ЧФ "Техноімпекс", ТОВ "Українська нафтохімічна компанія" та ТОВ "Хімфармінвест" при закупівлі одоранту на суму понад 65 млн гривень. Про це повідомляє "Наші гроші".

За даними слідства, в період 2012-2015 років переможцями ряду тендерів "Укртрансгаз" і її філій по закупівлі одоранту були визнані "Техноімпекс", "Українська нафтохімічна компанія" і "Хімфармінвест". З цими фірмами УТГ уклала угоди на 65 млн гривень.

Прокуратура стверджує, що перемоги цим підприємствам були забезпечені зловживанням службовим становищем учасниками конкурсних торгів. А сама домішка, що надає запах газу, була поставлена за завищеними цінами.

За даними слідства, аналіз Державної фіскальної служби України показав, що ціна продукції вищевказаних компаній для потреб УТГ була вище майже в два рази в порівнянні з ціною імпорту, за якою одорант продавався в Україні в аналогічний період.

Нагадаємо, прокуратура міста Києва підозрює ТОВ "НВП "Горизонт" в отриманні злочинним шляхом від ПАТ "Укртрансгаз" 32,61 млн гривень на інженерно-геодезичні роботи, з яких було викрадено 30,23 млн гривень державних коштів.