ua en ru

Прокуратура направила до суду справу військового, який привласнив 213 тис. грн

Військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України направила до суду обвинувальний акт відносно здійснення офіцером однієї з військових частин злочину, передбаченого ч.2 ст.410 КК України (заволодіння військовим майном шляхом зловживання службовим становищем). Про це повідомили в управлінні зі зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"У ході досудового слідства отримано беззаперечні докази, що помічник командира батальйону з фінансово-економічної роботи - начальник фінансово-економічної служби з метою особистого збагачення привласнив грошові кошти в розмірі 213 тис грн, які призначалися для виплати грошового забезпечення та винагороди за участь у проведенні антитерористичної операції військовослужбовцям, які безпосередньо брали участь у бойових діях", - сказано в повідомлення.

Зазначається, що вказані кошти були витрачені обвинуваченим на придбання легкового автомобіля та погашення власних кредитних зобов'язань перед установами банків.

Санкція пред'явленої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, в середині лютого Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора департаменту державних закупівель Міністерства оборони, який підозрюється у зловживанні владою та службовим становищем.