ua en ru

Прокуратура направила до суду обвинувальні акти щодо двох "міністрів ЛНР"

Прокуратура направила до суду обвинувальні акти щодо двох "міністрів ЛНР" Фото: суд

До суду направлено справи щодо "міністра промисловості" та "міністра праці та соціальної політики" ЛНР

Прокуратурою Луганської області в порядку спеціального досудового розслідування до суду направлено обвинувальні акти стосовно двох "міністрів" так званої "Ради міністрів" терористичної організації "Луганська народна республіка" (ЛНР). Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Луганської області.

"Прокуратурою Луганської області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно двох міністрів так званої "Ради міністрів ЛНР" за фактом вчинення ними кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 КК України (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинені за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації)", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, у рамках розслідування встановлено, що у грудні 2014 мешканці міста Луганська, діючи за попередньою змовою з іншими особами, ініціювали та надали згоду на призначення їх на посади так званих "міністра промисловості", "міністра праці та соціальної політики", які вони обіймають і до теперішнього часу.

"Перебуваючи на вказаних посадах та входячи до керівного складу терористичної організації ЛНР, обвинувачені організовують функціонування та діяльність органів виконавчої влади, забезпечуючи діяльність вказаного псевдодержавного утворення, спрямованого на відокремлення Луганської області від України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала на Донбасі іноземного найманця, який воював на боці бойовиків.