ua en ru

СБУ затримала на Донбасі іноземного найманця, який воював на боці бойовиків

СБУ затримала на Донбасі іноземного найманця, який воював на боці бойовиків Фото: СБУ

Найманець у "званні майора" певний час займав посаду командира одного із взводів угруповання "Призрак"

Служба безпеки України (СБУ) затримала на Донбасі іноземного найманця, який воював на боці бойовиків. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначається, правоохоронці затримали найманця в Луганській області під час спроби перетину лінії розмежування.

"Бойовик намагався потрапити на контрольовану Україною територію у районі селища Станиця Луганська. Під час обшуку затриманого правоохоронці виявили паспорт громадянина однієї із закавказьких країн, міграційну картку, видану відповідною службою РФ, та військовий квиток терористичної організації ЛНР", - йдеться у повідомленні.


Як повідомляється, затриманий повідомив, що він був завербований навесні 2014 року під час перебування у анексованому Криму, він був у різних збройних формуваннях ЛНР.

"Доказом участі найманця у бойових діях проти сил антитерористичної операції є вилучені в нього рапорти інших терористів з описом його "подвигів" під час зіткнень з українськими військовими підрозділами. За інформацією спецслужби, найманець у "званні майора" певний час займав посаду командира одного із взводів теругруповання "Призрак", - йдеться у повідомленні.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Крім того, у Краматорську (Донецька область) СБУ затримала бойовика незаконного збройного формування так званої "Донецької народної республіки" (ДНР).

"Місцевий мешканець добровільно приєднався до терористів. З травня 2014 по січень 2015 року він зі зброєю в руках чергував на блокпостах у Макіївці та Донецьку. Бойовик здійснював незаконну перевірку документів громадян, огляд автотранспорту та залучався до охорони об’єктів свого теругруповання", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, згодом бойовик залишив терористів та переховувався від правосуддя у родичів на підконтрольній українській владі території.

"Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство", - повідомляють у СБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала на хабарі в 150 тис. доларів чиновницю Мінагрополітики.