ua en ru

Прокуратура направила в суд справу проти "міністра МНС" ДНР

Прокуратура направила в суд справу проти "міністра МНС" ДНР Фото: прокуратура направила до суду обвинувальний акт проти міністра МНС" ДНР

Розглядається процедура заочного засудження "міністра" ДНР

Прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальний акт щодо "міністра МНС" самопроголошеної "Донецької народної республіки". Про це РБК -Україна розповіла прес-секретар прокуратури Донецької області Тетяна Павленко в середу, 28 вересня.

"Це чоловік, який продовжує на сьогоднішній день співпрацювати з терористами. Там (в ДНР - ред. ) він займає посаду "міністра МНС", - розповіла Тетяна Павленко.

"Ми хочемо судити його заочно. Зараз ми тільки відправили обвинувальний акт до суду. Заочне засудження - це тривала процедура тому, що тепер його суд буде викликати повістками і тільки після третьої повістки починається процедура заочного засудження", - пояснила вона.

Зазначимо, що обвинувальний акт розгляне Селидівський міський суд. Прокуратура Донецької області завершила спеціальне досудове розслідування за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації - ред.) щодо цього жителя Донецька, який до цього часу активно співпрацює з бойовиками терористичної організації ДНР.

Крім того, Тетяна Павленко розповіла, що Донецька обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у справах за обвинуваченням інших "діячів" ДНР.

"Ми направляли в суд обвинувальний акти щодо громадянина Російської Федерації Якубовського, який займає посаду "головного судді" у них (в ДНР - ред.), щодо, так званого, "заступника генерального прокурора... справ дуже багато, особливо щодо заочного засудження", - розповіла вона.

Нагадаємо, Російська Федерація скорочує фінансування самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік".