ua en ru

Прокуратура направила до суду справу колишнього топ-менеджера "Київміськбуду"

Прокуратура направила до суду справу колишнього топ-менеджера "Київміськбуду" Фото: прокуратура направила справу в суд

Підозрюваний завдав компанії збитків на суму понад 70 млн гривень

Прокуратура міста Києва завершила досудове розслідування та скерувала до Печерського суду обвинувальний акт відносно колишнього високопосадовця Акціонерного товариства холдингової компанії "Київміськбуд". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва у Facebook.

З вини підозрюваного у 2010 році з комунальної власності незаконно вибули контрольні пакети акцій 34 корпоративних підприємств загальною вартістю понад 70 млн гривень.

"Встановлено, що підозрюваний, перебуваючи на посаді віце-президента АТ ХК "Київміськбуд", розтратив майно компанії шляхом безоплатного списання цінних паперів на користь шести підприємств, зареєстрованих на території Республіки Кіпр. Крім того, колишньому високопосадовцю інкримінується підбурення іншої особи до вчинення службового підроблення, а також незаконне зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів", - відзначають у прокуратурі.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 263 КК України.

Також прокуратура повідомляє, що , що незаконно передані акції "Київміськбуду" вже повернуто законному власнику.

СТОЛИЧНА ПРОКУРАТУРА НАПРАВИЛА ДО СУДУ ОБВИНУВАЛЬНИЙ АКТ ВІДНОСНО ЕКС-ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТА АТ ХК «КИЇВМІСЬКБУД» Прокуратуро...

Опубліковано Прокуратура міста Києва 6 березень 2017 р.

Нагадаємо, 19 грудня прокуратура повідомила про підозру колишньому топ-менеджеру "Київміськбуду".