ua en ru

Прокуратура повідомила про підозру колишньому топ-менеджеру "Київміськбуду"

Прокуратура повідомила про підозру колишньому топ-менеджеру "Київміськбуду" Фото: прокуратура

На даний час до суду спрямовано клопотання про обрання запобіжного заходу

Прокуратура міста Києва повідомила про підозру колишньому топ-менеджеру Акціонерного товариства холдингової компанії "Київміськбуд". Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"Прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру колишньому високопосадовцю Акціонерного товариства холдингової компанії "Київміськбуд", часів управління Черновецького Л., з вини якого з комунальної власності вибули контрольні пакети акцій 32 акціонерних товариств на користь шести підприємств зареєстрованих на території Республіки Кіпр", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, посадовець, зловживаючи службовим становищем, організував розтрату чужого майна в особливо великих розмірах, в результаті дій якого у вересні 2010 року з комунальної власності безоплатно вибули контрольні пакети акцій 32 акціонерних товариств на загальну суму понад 77 млн гривень.

Крім того, чиновнику інкримінується, підбурення у службовому підроблені, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, а також зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів без дозволу.

"Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 263 КК України. На даний час до суду спрямовано клопотання про обрання запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ виявила розкрадання коштів посадовою особою Донецької залізниці.