ua en ru

Прокуратура направила до суду справи проти двох кримських екс-депутатів

Прокуратура направила до суду справи проти двох кримських екс-депутатів Фото: Генеральна прокуратура України (РБК-Україна)

Колишні депутати звинувачуються у держзраді

Прокуратура Автономної Республіки Крим направила до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Повідомляється, що екс-депутати обвинувачуються у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

"У ході розслідування кримінальних проваджень були отримані неспростовні докази того, що в березні 2014 ці депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим надали допомогу та сприяли окупації Криму", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, вони незаконно прийняли ряд постанов, у результаті чого була створена нелегітимно державне утворення "Республіка Крим". Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Відзначено, що правоохоронцями до суду направлено вже 49 обвинувальних актів щодо колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим.

"Також за клопотанням слідчих і прокурорів судом накладено арешт на майно вищевказаних 49 колишніх депутатів, а саме: 23 квартири, 16 житлових будинків, 31 автомобіль, 4 земельних ділянки, 2 крамниці, катер і банківські рахунки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Автономної Республіки Крим направила до суду справи щодо 5 екс-депутатів Верховної Ради Криму, обвинувачених у державній зраді.