ua en ru

Прокуратура направила до суду справи за фактом передачі картин Музейного фонду України в Крим

Прокуратура направила до суду справи за фактом передачі картин Музейного фонду України в Крим Фото: прокуратура Криму (krimchel.ru)

Посадові особи музею передали 52 картини Музейного фонду України в окупований Крим

Прокуратура Автономної Республіки Крим направила в Жовтневий районний суд Маріуполя обвинувальні акти стосовно колишнього директора КУ "Маріупольський краєзнавчий музей" та завідувача відділом фонду Художнього музею ім. А. В. Куїнджі. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури.

Так, прокуратура Автономної Республіки Крим за результатами попереднього розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України, 23 листопада направила в Жовтневий районний суд Маріуполя обвинувальні акти стосовно колишнього директора КУ "Маріупольський краєзнавчий музей" та завідувача відділу фондів Художнього музею ім. А. В. Куїнджі - філії КУ "Маріупольський краєзнавчий музей".

Фігуранти справи, будучи посадовими та матеріально-відповідальними особами, усвідомлюючи ситуацію в країні у зв'язку з захопленням в той час державних будівель та органів державної влади України на території Автономної Республіки Крим, неналежно виконали свої службові обов'язки.

зокрема, 20 березня.2014 передали на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим в КРУ "Сімферопольський художній музей" 52 картини, які є державною частиною Музейного фонду України. Їх орієнтовна оціночна вартість за станом на 20 березня 2014 склала 1 млн 324 тис. доларів.

Нагадаємо, на початку листопада громадянин Російської Федерації намагався вивезти з України старовинну зброю.