ua en ru

Прокуратура почала кримінальне провадження проти філії "Техвоєнсервіс" за фактом невиплати зарплати співробітникам

Черкаської прокуратурою з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Центрального регіону України за результатами перевірки встановлено, що посадові особи філії концерну "Техвоєнсервіс" "Черкаський автомобільний ремонтний завод" не виплачували співробітникам заробітну плату з січня 2011 р. по травень 2013 р. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Загальна сума заборгованості складає 1, 4 млн грн. Замість виплати заробітної плати, керівництво направляло наявні на рахунках підприємства гроші на виплату інших необов'язкових і не першочергових платежів.

Відомості з даного кримінального злочину за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.175 КК України, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Крім цього, посадові особи цього підприємства без дотримання встановленого порядку списання основних засобів підприємства, демонтували тепломережа підприємства, вартістю 184 тис. грн, частина якої реалізували як металобрухт. Таким чином, керівники підприємства, під виглядом прийняття заходів для погашення заборгованості із заробітної плати, зловживали своїм службовим становищем, діяли з корисливих мотивів в інтересах третіх осіб.

За результатами перевірки розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.191 КК України.

Проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше директор Департаменту заробітної плати та умов праці Мінсоцполітики Олександр Товстенко заявив, що в Україні в першому півріччі 2013 р. відкрито 1 тис. 696 кримінальних справ з метою притягнення до відповідальності керівників підприємств усіх форм власності, що мають заборгованість по заробітній платі.