ua en ru

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом невиплати зарплати на заводі "Арсенал" на суму 2,2 млн грн

Прокуратурою Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері за результатами перевірок у травні 2013 р. розпочато 6 кримінальних проваджень за фактами невиплати заробітної плати більше ніж 2 тис. працівникам підприємств на загальну суму понад 11 млн грн. Про це повідомила прес-служба Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

Так, у травні Київською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо невиплати заробітної плати на державному підприємстві "Завод "Арсенал", яке заборгувало працівникам 2,2 млн грн заробітної плати.

"Увагу прокурора Дарницької прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері привернули три підприємства оборонно-промислового комплексу, а саме: ДП "Машинобудівна фірма "Артем", ДП "Конструкторське бюро "Артилерійське озброєння", ДП НДІ "Оріон", на яких борг по зарплаті складає відповідно 1,3 млн, 1,5 млн та 3,5 млн грн. відповідно", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Харківською та Черкаською прокуратурами з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері розпочаті кримінальні провадження за фактами невиплати зарплати на Ізюмському приладобудівному та Черкаському автомобільному ремонтному заводах, де заборгованість перед працівниками складає 1,5 млн та 1,3 млн грн відповідно.

Читайте також: Заборгованість з виплати зарплати в квітні зменшилася на 2%