ua en ru

Прокуратура почала розслідування проти священника, який коригував вогонь бойовиків

Прокуратура почала розслідування проти священника, який коригував вогонь бойовиків Фото: священник воював на боці ДНР

Священника підозрюють у сприянні діяльності терористичної групи

Прокуратура Києва почала розслідування проти священника, який коригував вогонь бойовиків. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва.

"Печерський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокуратури столиці про здійснення спеціального досудового розслідування відносно колишнього протоієрея Свято-Іверського жіночого монастиря м. Донецька УПЦ МП, який корегував артилерійський вогонь терористичної організації ДНР", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, у січні 2015 року священнослужитель, перебуваючи у Макіївці (Донецька область), отримав від невстановленої особи координати місцезнаходження підрозділів Збройних сил України біля с. Миколаївка, які у подальшому передав представникам терористичної організації ДНР. У той же день, артилерійський підрозділ військової частини Збройних сил України, який базувався в районі с. Миколаївка, був тричі обстріляний з боку незаконних збройних формувань ДНР.

"За цим фактом слідчим відділом ГУ СБ України у місті Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування за ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичній групі чи терористичній організації) КК України", - йдеться у повідомленні.

Наразі суд дозволив затримати священнослужителя для участі у розгляді клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за клопотанням прокуратури Донецької області заарештовано громадянина Республіки Узбекістан, який воював на боці бойовиків так званої "Донецької народної республіки" (ДНР).