ua en ru

Прокуратура Криму порушила справу за фактом незаконного утримання Умерова у психлікарні

Прокуратура Криму порушила справу за фактом незаконного утримання Умерова у психлікарні Фото: Ільмі Умеров

Також порушено справу за фактом самовільного присвоєння владних повноважень "судом" Криму

Прокуратура Автономної республіки Крим розпочала кримінальні провадження за фактом незаконного поміщення до психіатричного закладу заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Криму.

"За результатами опрацювання та аналізу інформації Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України установлено, що постановою незаконно створеного "Київського районного суду м. Сімферополя Республіки Крим" І. Умерова протиправно поміщено до психіатричної лікарні", - йдеться у повідомленні.

За вказаним фактом прокуратурою автономії розпочато досудове розслідування двох кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1ст. 151 Кримінального кодексу України (незаконне поміщення в психіатричний заклад) та ч. 1 ст. 353 Кримінального кодексу України (самовільне присвоєння владних повноважень).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова можуть відпустити 7 вересня.