ua en ru

Прокуратура Криму розслідує причетність українських компаній до будівництва Керченського мосту

Прокуратура Криму розслідує причетність українських компаній до будівництва Керченського мосту Фото: Гюндуз Мамедов (УНІАН)

Прокуратура АРК за даним фактом відкрила кримінальне провадження та встановлює факти

Прокуратура Автономної Республіки Крим проводить перевірку причетності українських та іноземних компаній до будівництва Керченського мосту в окупованому Криму. Про це повідомив глава Гюндуз Мамедов, повідомляє РБК-Україна.

"Ми за даним фактом відкрили кримінальне провадження та встановлюємо ці факти. Також у нас є кримінальне провадження за фактом будівництва Керченського мосту, який в результаті свого будівництва завдає істотної шкоди екології. З цього приводу проводяться слідчі дії, на даний час проводиться екологічна, комплексна експертиза. В рамках цього виробництва досліджуються не тільки наші вітчизняні організації, які нібито брали і беруть участь у будівництві, а також і іноземні компанії", - сказав Мамедов, коментуючи інформацію про нібито постачання українського щебеню для будівництва Керченського мосту.

За його словами, прокуратура підготувала низку клопотань щодо надання міжнародної правової допомоги для встановлення причетності іноземних компаній до будівництва цього мосту, і ці запити вже направлені в ряд європейських країн.

Нагадаємо, сьогодні генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав стратегію розвитку прокуратури Автономної Республіки Крим в умовах тимчасової окупації на 2019 - 2021 роки.

Відзначимо, що в результаті рішення Ради ЄС про введення санкцій проти шести російських компаній за будівництво Керченського мосту загальна кількість суб'єктів списку санкцій ЄС зросла до 44. Також в рамках поточного режиму санкцій Євросоюз ввів заборону на в'їзд для 155 осіб і заморозив їхні активи.