ua en ru

Прокуратура Київської обл. передала до суду справу міліціонера, з вини якого загинула вагітна жінка

Прокуратурою Київської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього працівника дорожньо-патрульної служби, підпорядкованого головному управлінню МВС України в м. Києві, з вини якого загинула вагітна жінка. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської обл.

Нагадаємо, близько 6:30 24 червня 2012 р., у м. Вишневе Київської області міліціонер, керуючи автомобілем Toyota Camry, порушив правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу та вчинив зіткнення з автомобілем марки Hyundai Getz.

Внаслідок аварії жінка-водій автомобіля Hyundai Getz, яка була вагітна, отримала чисельні травми. Тяжко травмовану її було доставлено до центральної районної лікарні Києво-Святошинського району, однак врятувати її життя медикам не вдалося.

Дії колишнього державтоінспектора кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що спричинили смерть потерпілого.

Під час досудового розслідування підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

За скоєне колишньому правоохоронцю загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.