ua en ru

Прокуратура Києва закрила кримінальне провадження щодо бездіяльності міліції під час подій 18 травня

Столична прокуратура закрила кримінальне провадження щодо бездіяльності правоохоронців під час нападу 18 травня на кореспондентку "5 каналу" Ольгу Сніцарчук і фоторепортера видання "Комерсант-Україна" Влада Соделя.

Столична прокуратура закрила кримінальне провадження щодо бездіяльності правоохоронців під час нападу 18 травня на кореспондентку "5 каналу" Ольгу Сніцарчук і фоторепортера видання "Комерсант-Україна" Влада Соделя. Про це повідомляє "5 канал".

Фоторепортаж: "Бійки в центрі Києва під час мітингів 18 травня"

Як зазначається, провадження за фактами службової недбалості правоохоронців прокуратура відкрила на свій розсуд.

У постанові слідчого про закриття справи йдеться, що хуліганські дії проти журналістів були припинені саме внаслідок втручання працівників міліції.

Дане рішення прокуратура ухвалила незважаючи на те, що раніше в ході провадження самі слідчі, за даними "5 каналу", визнали журналістів постраждалими.

Зазначимо, що розслідування за заявами про службову недбалість міліціонерів під час масових заходів 18 травня в Києві прокуратура Шевченківського району Києва розпочала 24 травня.

Читайте також: Міліція на мітингах 18 травня в Києві спрацювала задовільно, - Захарченко

Раніше повідомлялося, що прокуратура не бачить підстав для зміни запобіжного заходу на обмеження свободи підозрюваним у побитті журналістів під час мітингу в Києві 18 травня 2013 р. Про це заявив прокурор Віктор Любимов після судового засідання 10 липня. "Вони з'являються до суду справно. На даний момент запобіжний захід не порушують, тому немає підстав змінювати його на обмеження свободи", - додав Любимов.

У той же час прокурор зазначив, що у кримінальному провадженні статус обвинувачених мають чотири людини. Більше фігурантів справи немає. "На даний момент всі обвинувачені на лаві підсудних. Даних про те, що ще хтось причетний до скоєння даного кримінального порушення, в мене немає", - заявив Любимов.

Нагадаємо, 10 липня Шевченківський районний суд м. Києва переніс судове засідання, де розглядається кримінальне провадження за фактом побиття журналістів під час мітингу 18 травня, на 6 серпня на 16:00 через відсутність захисника обвинувачених.

Читайте також: Єврокомісія стривожена побиттям журналістів у Києві

Раніше Шевченківський райсуд столиці об'єднав кримінальне провадження щодо трьох осіб, підозрюваних у побитті журналістів 18 травня в Києві, зі справою Вадима Тітушка.

Нагадаємо, в суботу, 18 травня, близько 14:20 на вулиці Великій Житомирській виник конфлікт між учасниками мітингів, який згодом переріс у сутичку. Під час інциденту, що виник на мітингу в центрі Києва, були побиті журналістка "5 каналу" Ольга Сніцарчук і фотокореспондент газети "Комерсант-Україна" Влад Содель.

Прокуратура Шевченківського району Києва 12 червня затвердила і направила до суду обвинувальний акт відносно 20-річного жителя Білої Церкви Вадима Тітушка, який підозрюється у хуліганських діях і умисному перешкоджанні діяльності журналістів під час масових заходів 18 травня в центрі Києва.

Читайте також: Чверть респондентів дорікає міліції за побиття журналістів 18 травня, - опитування РБК-Україна

Кримінальне провадження було відкрито за ч.2 ст.296 КК України "Хуліганство" та ч.1 ст.171 КК "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів".