ua en ru

Суд переніс розгляд справи про побиття журналістів на 6 серпня через відсутність захисника обвинувачених

Шевченківський районний суд м. Києва переніс засідання, де розглядається кримінальна провадження за фактом побиття журналістів під час мітингу 18 травня 2013, на 6 серпня на 16:00 через відсутність захисника обвинувачених, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, на засіданні були присутні обвинувачені Вадим Тітушко, Сергій Приходько, Михайло Пшук та Андрій Ярошенко і адвокат Тітушко Сергій Олійник. Однак захисник інших обвинувачених був відсутній.

Також були присутні постраждалі журналісти Ольга Сніцарчук і Влад Содель.

Державне обвинувачення у судовому процесі представляє прокурор Віктор Любімов.

Крім цього, на судовому засіданні був присутній голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Вони спеціально не привели захисника для того, щоб відтягнути розгляд цієї справи, і було зрозуміло, що раніше підготовлене перенесення цієї справи", - заявив Яценюк.

Він нагадав, що екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко заарештували 5 серпня, саме тому, що в цей час - найнижча політична активність суспільства. Яценюк вважає, що засідання суду по Тітушко призначено на 6 серпня саме для того, щоб винести самий м'який вирок.

Очікувалось, що сьогодні в ході засідання суд допитає свідків у справі і обвинувачених.

Нагадаємо, раніше Шевченківський районний суд м. Києва об'єднав кримінальне провадження щодо трьох осіб, підозрюваних у побитті журналістів 18 травня 2013 р. в Києві, зі справою Вадима Тітушко.