ua en ru

В Києві прокуратурою повернуті дитячи навчальні заклади

За результатами перевірки прокуратурою м. Києва були скасовані розпорядження про надання в оренду приміщень дитячих садочків на вул. Ш.Алейхема, 4а (розміщувався стоматологічний кабінет), на проспекті Маяковського, 62г (перукарня), на вул. Бальзака, 86а (майстерня по ремонту взуття), школи на вул. Лиськівській, 7б (ательє одягу, стоматологічний кабінет) та інші.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

Згідно повідомлення, продовжується перевірка в діяльності місцевих органів влади та самоврядування стосовно додержання вимог законодавства щодо збереження майна навчальних закладів системи освіти, зокрема його відчуження, передачі в оренду, ліквідації та перепрофілювання.

У порушення вимог ст.ст.18, 24 закону України "Про оренду державного та комунального майна" орендарями не своєчасно вноситься орендна плата, не страхується орендоване майно, приміщення використовуються суб'єктами господарювання без позитивного висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи, дозволу на початок роботи органів державного пожежного нагляду.

На усунення виявлених порушень органами прокуратури міста Києва внесено 65 документів реагування, у тому числі з вимогою відшкодування боргів по орендній платі на загальну суму понад 1,3 млн грн., опротестовано рішення органів влади про передачу 76 суб`єктам приміщень навчальних закладів міста загальною площею майже 5 тис. кв.м, заявлено 7 позовів.