ua en ru

Прокуратура Києва: Стосовно Миколи Замковенка не порушувалася нова кримінальна справа

Прокуратура Києва не порушувала нової кримінальної справи відносно колишнього голови Печерського районного суду міста Києва Миколи Замковенка, повідомляє прес-служба прокуратури.

"Зважаючи на численні повідомлення у засобах масової інформації про порушення кримінальної справи стосовно колишнього голови Печерського районного суду міста Києва, вважаємо за доцільне повідомити і роз'яснити громадськості наступне", - йдеться в повідомленні прокуратури.
Прокуратурою міста Києва 2002 році скерована до суду кримінальна справа за обвинуваченням колишнього голови Печерського районного суду міста Києва у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 367, ч. 2 ст. 364 КК України та ч. 2 ст. 176 КК України (в редакції 1960 року).
Вироком Апеляційного суду Київської області від 29 березня 2004 р. колишнього голову Печерського районного суду міста Києва було засуджено до 2 років позбавлення волі умовно, який за касаційним поданням прокурора, у грудні 2005 р. Верховним Судом України скасовано, а справу - направлено до Апеляційного суду Київської області на новий судовий розгляд.
У зв'язку з обранням підсудного народним депутатом України, кримінальна справа перебувала без руху до закінчення його повноважень. З грудня 2009 р. дана кримінальна справа перебуває на розгляді у суді, зазначила прокуратура.