ua en ru

Запобіжний захід було гуманізовано 180 учасникам Євромайдану, - прокуратура

Сьогодні прокурорами у кримінальних процесах, які були відкриті і досліджені правоохоронними органами за фактами масових заворушень, а також правопорушень, які кваліфікуються як хуліганські дії, блокування адміністративних приміщень і транспортних комунікації в січні 2014 р., в суди були внесені клопотання щодо пом'якшення запобіжних заходів.

Сьогодні прокурорами у кримінальних процесах, які були відкриті і досліджені правоохоронними органами за фактами масових заворушень, а також правопорушень, які кваліфікуються як хуліганські дії, блокування адміністративних приміщень і транспортних комунікації в січні 2014 р., в суди були внесені клопотання щодо пом'якшення запобіжних заходів. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"У зазначених клопотаннях прокурори ініціюють зміну запобіжних заходів особам, до яких застосовано арешт, на такі, що не пов'язані з утриманням під вартою", - повідомляє прес-служба ГПУ.

Зокрема, в м. Києві сьогодні було подано клопотання щодо 25 осіб, у Черкаській області - 12 осіб, у Дніпропетровській області - 6 осіб.

Зазначені клопотання знаходяться на розгляді в судах.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, протягом усього часу, кількість осіб, яким була пом'якшена міра запобіжного заходу, складає 180 осіб.

Звернемо увагу, сьогодні на прес-конференції начальник головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинів у сфері транспорту Генеральної прокуратури України Ірина Зарубинська заявила, що всіх порушників від Евромайдана чекає суд, якщо вони не звільнять адмінбудівлі та проїжджу частину до 18 лютого. За її словами, згідно з прийнятим Радою законом "Про амністію", протестувальники ще можуть уникнути покарання, якщо звільнять всі захоплені об'єкти.