ua en ru

ДФС ліквідувала канал незаконного ввезення товарів у Волинській області

ДФС ліквідувала канал незаконного ввезення товарів у Волинській області Фото: ГФС ліквідувала схему безмитного ввезення товарів

Вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становить понад 4,2 млн гривень

Прокуратура спільно з працівниками ДФС виявила і ліквідувала схему незаконного переміщення високоліквідної групи товарів без сплати митних платежів шляхом приховування від митного контролю. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби (ДФС).


"Схема ухилення від сплати митних платежів полягала в тому, що після фактичного придбання товарів у країнах ЄС у офіційних продавців ці громадяни доставляли великі партії вантажів до місця їх перевантаження в Польщі для подрібнення партій. За сприяння посадових осіб Львівської митниці товари безперешкодно доставлялися і розвантажувалися на складах у Львівській області. У схемі також були задіяні працівники кур'єрської служби одного з волинських ТОВ, виготовляли фіктивні товарно-супровідні документи для легалізації товарів на території України", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в ході обшуків виявлено та вилучено автозапчастини, комплектуючі до комп'ютерної техніки, радіолокаційні системи, медичне обладнання, електронні системи сигналізації, парфумерія і т. д.

Також, в ході обшуку виявлено та вилучено чорнова бухгалтерія, комп'ютерна техніка, сервери, товарно-супровідні документи. Орієнтовна вартість вилучених в ході першочергових слідчих дій товарно-матеріальних цінностей становить понад 4.2 млн грн.

Нагадаємо, державна фіскальна служба заарештувала 1 млрд 802 млн гривень майна ПАТ "Укргазвидобування" в рахунок несплаченої ренти операторів спільної діяльності.