ua en ru

Прокуратура в Німеччині підозрює екс-главу Volkswagen в шахрайстві

Прокуратура в Німеччині підозрює екс-главу Volkswagen в шахрайстві Фото: Мартін Вінтеркорн

Вінтеркорн заперечує звинувачення

Прокуратура міста Брауншвейга (Німеччина) почала розслідування відносно колишнього генерального директора німецького автоконцерну Volkswagen Мартіна Вінтеркорна. Екс-голову підприємства підозрюють в шахрайстві, передає Deutsche Welle з посиланням на відомство.

Згідно з повідомленням, Вінтеркорну закидають те, що він знав про маніпуляції з програмним забезпеченням раніше, ніж це стверджувалося в офіційній версії керівництва Volkswagen.

Колишній голова підприємства пішов у відставку у вересні 2015 року незабаром після того, як розгорівся скандал навколо автоконцерну. Він стверджував, що до цього не знав ні про які порушення.

Відзначається, що в рамках розслідування правоохоронні органи провели обшуки в Вольфсбурзі, Гіфхорні і Брауншвейгу. Приводом для нових підозр послужили свідчення свідків і розшифровка даних, що містяться в конфіскованих комп'ютерах. До сих пір Вінтеркорн перебував під слідством лише за підозрою в маніпулюванні ринками - передбачалося, що концерн занадто пізно повідомив фінансові ринки про мільярдні ризики, пов'язані з дизельним скандалом.

Підкреслюється, що 19 січня Вінтеркорн на засіданні комітету бундестагу з розслідування дизельного скандалу спростував звинувачення у тому, що він дізнався про маніпуляції з програмним забезпеченням раніше, ніж про них стало відомо громадськості.

Нагадаємо, топ-менеджеру Volkswagen в США Оліверу Шмідту загрожує 169 років в'язниці, якщо буде доведена його вина в справі про причетність до маніпуляцій з екологічними стандартами Штатів.