ua en ru

Прокуратура Донецької обл. у 2011 р. порушила 36 кримінальних справ за фактами незаконного видобування вугілля

Впродовж 2011 року органами прокуратури Донецької області з урахуванням ситуації, яка склалася в області, вжиті заходи щодо активізації діяльності з питань протидії незаконному видобуванню корисних копалин. За результатами скоординованої роботи прокуратури та правоохоронних органів Донецької області проведено 60 перевірок-рейдів щодо законності видобування вугілля на території міст Сніжного, Тореза, Макіївки, Шахтарського та Амвросіївського районів. Як наслідок, органами прокуратури області порушено 36 кримінальних справ за фактами незаконного видобування вугілля за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст.240 КК України, які спрямовані для ведення досудового слідства до органів внутрішніх справ. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

У 2011 році в провадженні слідчих органів прокуратури перебувало 6 кримінальних справ вказаної категорії за ст.ст.364, 365 КК України, які за результатами розслідування спрямовано до суду. Розмір заподіяних по цих справах збитків складає 749 тис. грн, з яких в ході досудового слідства відшкодовано 240 тис. грн, а також заявлено позовів на суму 509 тис. грн.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко звернув увагу на важливість укладення договорів на аварійно-рятувальне обслуговування малих приватних вуглевидобувних підприємств із Державною гірничорятувальною службою.