ua en ru

Прокуратура проситиме про нічний домашній арешт з електронним браслетом для глави Держрезерву

Прокуратура проситиме про нічний домашній арешт з електронним браслетом для глави Держрезерву Фото: Вадим Мосійчук (gosrezerv.gov.ua)

Обшуки у службових приміщеннях Держрезерву тривають

Прокуратура Києва проситиме суд обрати для глави Державного агентства резерву України Вадима Мосійчука міру запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту з електронним браслетом. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення прес-секретаря столичної прокуратури Надії Максимець у Facebook.

Як повідомила Максимець, правоохоронці провели обшуки за місцем проживання та роботи Мосійчука. О 12:30 обшуки у квартирі Мосійчука завершились, наразі тривають у службових приміщеннях Держагенства.

"Під час слідчих дій топ-посадовцю у присутності його адвоката вручили підозру у службовій недбалості, що спричинила державі збитків на суму понад 6 млн гривень. Також підозрюваному було вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту з електронним браслетом та клопотання про відсторонення від посади", - написала вона.

Як повідомляється, Мосійчуку інкримінують прийняття незаконних рішень про переміщення з одного державного підприємства на інше понад 14 тис. тонн зерна, що спричинило безпідставні витрати на суму понад 6 млн гривень.

Фото: обшуки у Вадима Мосійчука (Facebook Надії Максимець)

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що прокуратура Києва оголосила голові Державного агентства резерву Вадиму Мосійчуку підозру у службовій недбалості.

Як повідомляв генпрокурор Юрій Луценко, у 2017 році Мосійчук вирішив перемістити зерно з Харківської в Черкаську область, ніби то, у зв'язку з небезпекою втрати через близкість АТО.