ua en ru

У Генпрокуратурі підтвердили обшуки у голови Держрезерву

У Генпрокуратурі підтвердили обшуки у голови Держрезерву Фото: Вадим Мосійчук (gosrezerv.gov.ua)

За словами Луценка, Мосійчук завдав збитків державі на 6 млн грн

Київська прокуратура оголосила підозру і провела обшуки у керівника Державного агентства резерву України Вадима Мосійчука. Про це написав генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook, передає РБК-Україна.

Зокрема, Луценко зазначив, що у 2017 році Мосійчук вирішив перемістити зерно з Харківської в Черкаську область, ніби то, у зв'язку з небезпекою втрати через близкість АТО.

У Генпрокуратурі підтвердили обшуки у голови ДержрезервуФото: обшуки у Мосійчука (facebook.com)

"Що насправді стояло за зміною місця зберігання - встановить слідство. Але збитки від такого наказу чиновника перевищили 6 млн грн", - йдеться у повідомленні.

У Генпрокуратурі підтвердили обшуки у голови Держрезерву

Нагадаємо, сьогодні вранці, 4 жовтня, Мосійчук на своїй сторінці у соцмережі повідомив, що прокуратура Києва намагається вручити йому підозру.

За його словами, прокурори прибули за місцем його проживання і намагаються проникнути до квартири. Мосійчук також зазначив, що силовики нібито включили глушники мобільного зв'язку.

"Вручають підозру. Адвоката і сусідів не допускають", - додав він.

Зазначимо, у червні український уряд доручив відкрити дисциплінарне виробництво щодо Мосійчука. Провадження стосується відряджень, які не були узгоджені з керівництвом. Зокрема, 23-25 травня голова Держрезерву перебував у Литві на консультаціях щодо створення резерву нафти в Україні, проте йому не надавали відпустку і не погоджували відрядження. Всього з початку 2017 року Мосійчук дев'ять разів був у неузгоджених відрядження, в тому числі зарубіжних.