ua en ru

Прокуратура Бахрейну ініціювала перегляд "справи лікарів"

Генеральна прокуратура Бахрейну призначила перегляд справи 20 медичних працівників, засуджених до різних тривалих термінів (від 5 до 15 років позбавлення волі) за надання медичної допомоги демонстрантам, передає Associated Рress.

Прокуратура була змушена піти на перегляд цієї гучної справи, оскільки рішення суду викликало обурення правозахисних груп. Завдяки пильній увазі до справи з боку ООН, представники прокуратури погодилися з тим, що лікарі не можуть нести відповідальність за виконання свого професійного обов'язку.

Нагадаємо, 30 вересня 2011 р. прокуратура Бахрейну винесла рішення по справі медичних працівників, які надавали допомогу демонстрантам, пораненим у ході антиурядових виступів. Тоді на лаві підсудних опинилися 20 докторів, звинувачених в крадіжці медикаментів, незаконному перебуванні в госпіталі під час безладів і зберіганні зброї.

Заворушення в Бахрейні почалися одночасно з аналогічними подіями в інших країнах Арабського Сходу навесні ц.р. За допомогою поліцейських з Саудівської Аравії і Об'єднаних Арабських Еміратів владі вдавалося тримати ситуацію під контролем. Однак, на тлі подій в Лівії, протести в столиці Бахрейну м.Манамі тільки посилюються. На даний момент відомо про 30 загиблих і понад 1000 арештованих демонстрантів. Більшість з них - мусульмани-шиїти.