ua en ru

Виробництво медичної марлі в Харківській обл. до кінця року не поновиться, - ОДА.

Міністерство економіки не дозволило Держрезерву перерахувати частину коштів заводу "Медтекс" (Харківська обл.), який виробляв медичну марлю, щоб він зміг розпочати роботу, і заборонило проводити закупівлю марлі без здійснення тендерної процедури. Про це повідомив начальник головного управління промисловості, транспорту та зв'язку харківської облдержадміністарції Владилен Вавілов, передає кореспондент РБК-Україна.

"З погляду законодавства, заборонено робити передоплату. Для цього потрібна спеціальна постанова Кабінету міністрів. Одна з останніх відповідей Міністерства економіки: потрібно традиційно проводити тендер, щоб було визначено переможця, який виконуватиме контракт на закладку в Держрезерв відповідних об'ємів марлі", - сказав В.Вавілов.

Відновити виробництво на заводі "Медтекс" Кабмін доручив ще на початку листопада ц.р., коли в розпал епідемії грипу Україна була змушена купувати марлю для виготовлення пов'язок за кордоном. Тоді з'ясувалося, що завод, що спеціалізується на виробництві медичної марлі, майже рік не працює, у нього борги із зарплати, борги за газ та електроенергію.

Завод у 2002 р. було приватизовано. За умовами продажу власник мав зберігати профіль виробництва протягом п'яти років. На початку 2009 р., коли закінчився термін дії договору, через відсутність попиту на марлю, власник заводу припинив її виробництво.