ua en ru

Виробництво електроенергії з відновлюваних джерел в Україні в 2013 р. може досягти 2 млрд кВт.год, - Пашкевич

В Україні в 2013 р. виробництво електроенергії з відновлюваних джерел може досягти 2 млрд кВт.год. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наступного року ... за нашим моніторингом ми повинні ввести близько 300 МВт сонячних і 300 МВт вітроелектростанцій. Таким чином, наступного року виробництво може досягти близько 2 млрд кВт.год", - сказав Пашкевич, відзначивши, що по підсумку цього року Україна виробить перший мільярд МВт.год з відновлюваних джерел енергії.

"Зараз зростання йде цілком гідне. Це зростання порівнянне із зростанням розвитку відновлюваних джерел електроенергії в Німеччині з моменту ухвалення закону про зелений тариф там. Ми зараз йдемо нормальним темпом, незважаючи на те, що, звичайно, труднощі енергосистеми по адаптації цих джерел дуже великі", - сказав Пашкевич.

Він також зазначив, що наступного року очікується введення двох електростанцій в Донецькій і Вінницькій областях потужністю по 5 МВт кожна, які працюватимуть на біогазі.

Читайте також: В енергетику завдяки енергоефективним проектам з 2010 р. вдалося привернути 21 млрд грн інвестицій, - Пашкевич