ua en ru

Виробника бронежилетів зобов'язали повернути Міноборони понад 30 млн гривень

Виробника бронежилетів зобов'язали повернути Міноборони понад 30 млн гривень Фото: Міноборони (РБК-Украина)

Підприємство-постачальник безпідставно визначало ціну з урахуванням сум ПДВ

Суд апеляційної інстанції визнав частково недійсними договори Міноборони з ТОВ "Науково-виробниче підприємство "ТЕМП-3000" про постачання спеціальних засобів індивідуального захисту та постановив стягнути з нього майже 30,7 млн грн. Про це повідомив відділ ГПУ зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ.

Судове рішення набуло чинності з дня його ухвалення.

"Завдяки принциповій позиції Головної військової прокуратури Київським апеляційним господарським судом 22.01.2018 незаконне судове рішення скасовано, постановлено нове рішення, яким позов задоволено і стягнуто з ТОВ "НВП "ТЕМП-3000" на користь оборонного відомства суми, сплачені як ПДВ", - йдеться у повідомленні..

Зазначається, що у травні-жовтні 2014 року було укладено низку договорів на постачання бронежилетів та касок для потреб українського війська з ТОВ "НВП "ТЕМП-3000", яке, незважаючи на доповнення до Податкового кодексу України щодо звільнення на період проведення АТО операцій з постачання таких спецзасобів індивідуального захисту для потреб ЗСУ від ПДВ за ставкою 20%, безпідставно визначало ціну з урахуванням сум ПДВ.

Тож Міноборони надмірно сплатило на рахунок постачальника майже 30,7 млн грн.

Раніше рішенням Господарського суду Києва від 25.10.2017 у задоволенні позовних вимог Міністерству оборони було незаконно відмовлено.

Нагадаємо, 24 січня у Генеральній прокуратурі України повідомили, що за тиждень у власність держави, комунальних підприємств та територіальних громад було повернуто землю на понад 97 млн гривень.