ua en ru

Виробник сапфірових скла для iPhone закриває свої заводи в США

GT Advanced Technologies, виробник сапфірових скла для смартфонів Apple iPhone і планшетів iPad, оголосила про закриття своїх заводів, розташованих на території штатів Арізона та Массачусетс.

GT Advanced Technologies, виробник сапфірових скла для смартфонів Apple iPhone і планшетів iPad, оголосила про закриття своїх заводів, розташованих на території штатів Арізона та Массачусетс. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Раніше GT Advanced оголосила про своє банкрутство. У заяві компанія назвала умови контракту з Apple "кабальними". Як повідомило керівництво GT, припинення роботи заводів, що також призведе до звільнення 890 осіб, є єдиним способом припинити фінансові втрати компанії.

Компанія також повідомила, що планує оскаржувати ряд умов угоди з Apple і не виключає того, що в майбутньому може подати на Apple в суд.

Apple зі свого боку, повідомила, що зацікавлена в збереженні робочих місць в штаті Арізона і проводить необхідні консультації з даного питання з владою штату.

6 жовтня GT Advanced Technologies подала заяву про банкрутство. У ньому вона повідомила, що наприкінці вересня мала у своєму розпорядженні вільні кошти у розмірі 85 млн дол. При цьому загальна заборгованість за зобов'язаннями склала 1,3 млрд дол.

У 2013 р. GT Adavanced Technologies, производящяя інноваційні матеріали і обладнання для сфери IT, спільно з Apple почала створювати підприємство з виробництва дисплеїв. Однак у серпні GT заявили, що із-за фінансових проблем фабрика не почне роботу як мінімум до 2015 р.

Нагадаємо, вартість бренду Apple за останній рік збільшилася на 20 млрд дол. до приблизно 120 млрд.