ua en ru

Що відбувається у Одесі зараз. Ситуація в місті 9 березня: онлайн

Що відбувається у Одесі зараз. Ситуація в місті 9 березня: онлайн Ситуація в Одесі прямо зараз (фото: twitter.com/ian_matveev)

Уже 14 днів триває війна Росії проти України. Одеса героїчно тримає оборону, як і всі інші наші міста. Час від часу окупанти хочуть прорватися до Одеси з моря, але їм нічого не вдається завдяки ЗСУ і територіальній обороні.

Детальніше про те, що відбувається в Одесі і області зараз, уся оперативна інформація і важливі новини для мешканців міста - у текстовому онлайн матеріалі РБК-Україна.

Всі подробиці вторгнення Росії в Україну, ситуація в містах, інформація про те, що відбувається в різних регіонах та реакція світу, - в текстовому онлайні РБК-Україназа посиланням.

22:40 Завтра, 10 березня, з Одеси відправиться евакуаційний потяг до Ужгорода з 19 вагонів, повідомляє Укрзалізниця. Час відправлення - 22:32.

Крім того, о 23:23 з Одеси вирушать чотири евакуаційні вагони до Ізмаїлу, де відбудеться пересадка на катер до Тульчі в Румунії, час прибуття до Тульчі - 10:30 наступного дня.

Довідки можна отримати за телефонами (048) 727-31-82, (048) 727-42-42

19:54 На Одещині з 14 березня поновлюється навчальний процес, повідомляють у Департамент освіти і науки Одеської ОДА. Навчання буде дистанційним, але в закладах освіти мають бути забезпечені доступність тим дітям, які тимчасово переїхали на територію області.

17:23 До Одеси прибула чергова допомога із Франції - пожежна машина. Раніше місто-побратим Марсель передав одеситам три машини "швидкої допомоги".

16:15 В Одесі цими днями з 09:00 до 16:00 працюють аптеки за такими адресами:

  • М'ясоїдівська 32
  • Дворянська 10
  • Жуковського 30
  • Космонавтів 11/13
  • Добровольського 67
  • Паустовського 21А
  • Левітана 62
  • Червонослобідська 36
  • пров. Обсерваторний 8
  • Болгарська 38
  • Академіка Гаркавого 2
  • Фонтанська дорога 110
  • Давида Ойстраха 7

Тут відпускають медикаменти за програмою "Доступні ліки", в тому числі - інсулінові препарати.

15:41 Голова Одеської ОДА Максим Марченко опублікував фото захопленої ворожої техніки. Після ремонту її візьмуть на захист міста.

14:40 У Білгород-Дністровському духовий оркестр виконав гімн України.

13:47 Суспільне Одеса з посиланням на лікаря Сергія Четверикова повідомляє, що в Університетській клініці по вул. Тіниста в Одесі із завтрашнього дня відновлюють госпіталізацію. Також медики проводитимуть операції та хіміотерапевтичне лікування пацієнтів з онкологією.

12:29 В Одесі мішками з піском обклали пам'ятник герцогу Рішельє, щоб захистити від можливої руйнації символу міста.

11:28 В Одесі на маршрути почало виходити більше громадського транспорту, повідомляють місцеві ЗМІ. Сьогодні задіяно 35 трамваїв та 35 тролейбусів, кажуть у КП "Одесміськелектротранс". Там нагадали, що через комендантську годину громадський електричний транспорт працюватиме до 17:00.

08:40 Ніч в Одесі пройшла спокійно, повідомив речник Оперативного штабу Одеської військової адміністрації Сергій Братчук. За його словами, зараз не помітно якоїсь активності кораблів Чорноморського флоту РФ, наш берег добре укріплений.

"Підрозділи та з'єднання ЗСУ добре тримають оборону. Звичайно, залишається ймовірною атака на об'єкти критичної та військової інфраструктури саме з боку кораблів Чорноморського флоту, Каспійської флотилії, які можуть спробувати нанести ракетні удари. Але ще раз скажу – система ППО працює класно", - зазначив Братчук.

07:15 Генштаб ЗСУ повідомляє, що Росія може залучити близько 800 осіб з території так званої Придністров'я до війни в Україні.

05:54 Більшість укриттів та сховищ Одеси уже найближчим часом планують обладнати інтернетом, щоб мешканці слідкували за новинами України та світу навіть в умовах повітряної тривоги.

03:25 На сайті Одеської міськради опубліковано графік роботи ЦПАУ на 9 березня - забрати готові документи (ID-карти, закордонні паспорти та свідоцтва про народження) можна буде з 12:00 до 14:00. Адреси:

  • вул. Косівська, 2Д;
  • проспект Добровольського, 106;
  • вул. Академіка Корольова, 9;
  • вул. Генерала Петрова, 22

02:28 Суспільне Одеса з посиланням на Одеську міськадміністрацію повідомляє про те, що для всіх бажаючих евакуюватися до Румунії, з одеського вокзалу курсуватиме поїзд на 4 вагони. Його маршрут буде проходити через Ізмаїл.

"Перший такий поїзд вирушить зі станції Одеса-Головна 9 березня о 23:23, прибуття до Ізмаїла о 05:00. Далі з морвокзалу в Ізмаїлі планується відправка катера на 240 місць до Тульчі до Румунії, прибуття о 10:30. Наступний рейс Ізмаїл -Тульча планується о 14:00-15:30. Усі перевезення безкоштовні", - йдеться у повідомленні.

01:38 "З Чорноморської та Азовської операційних зон очікується завдання ударів по цивільних та військових об'єктах крилатими ракетами з кораблів Чорноморського флоту та Каспійської флотилії", - повідомляє Генштаб України в оперативному зведенні на 24:00.

00:28 Сьогодні з Одеси до Ужгорода о 22:32 вирушить евакуаційний поїзд (№238/237)

8 березня

20:35 Одесит, підполковник Микола Кондратський, який бере участь у захисті міста від окупантів, записав відеозвернення до свого двоюрідного брата Анатолія Виборного - депутата Держдуми РФ, який підтримав незаконну анексію Криму і визнання донбаських псевдореспублік: "Коли, на якому етапі ти продав душу дияволу? Коли ти забув, що твоя Батьківщина в небезпеці?.. Ти розумієш, що ти наробив? Завдяки тобі прізвище Виборний - прокляте

20:28 В Одесі створюється нова бригада територіальної оборони, повідомив голова Одеської військової адміністрації Максим Марченко. Із завтрашнього дня на всіх охочих записатися в ТрО одеситів чекають за адресою Фонтанська дорога 3, контакт - майстер-сержант Льовочкін Микола Васильович, 096 0001735.

19:25 Одесити масово підписують звернення до країн-членів НАТО з вимогою закрити небо над Україною, аби уберегти життя сотень, а можливо і тисяч людей.

18:16 9 березня у ЦНАП будуть видавати готові документи (ID-картки, дитячі та дорослі закордонні паспорти, свідоцтва про народження).

Видача документів буде здійснюватися з 12:00 до 14:00 за адресами:

  • вул. Косовська, 2Д
  • пр-т Добровольського, 106
  • вул. Академіка Корольова, 9
  • вул. Генерала Петрова, 22

17:30 УЗ сьогодні запустить ще один евакуаційний рейс із Одеси. Поїзд №238/237 до Ужгорода у складі 18 вагонів буде поданий на посадку о 22:32.

16:20 "Одеса - місто-символ. Форпост України на Чорному морі. І ми не допустимо, щоб його захопили. Завдяки підтримці Європи, світовій підтримці ми маємо знайти спосіб зупинити цю війну", - сказав Геннадій Труханов в інтерв'ю каналу France 24.

15:28 Глава Одеської ОДА Максим Марченко повідомив про те, що розблоковано рух через Дністровський міст. За його словами, це дозволить відновити звичайний трафік через Затоку Білгород-Дністровського району.

14:57 Мер Одеси Геннадій Труханов повідомив про те, що влада продовжує займатися зміцненням міста і допомагає в цьому теробороні. Також проводиться огляд та підготовка бомбосховищ. До Одеси продовжує надходити гуманітарна допомога. Триває формування запасу необхідного на випадок, якщо місто опиниться в облозі.

14:27 У Генеральному штабі України представили дані щодо оперативної обстановки на 12:00 у регіоні.

"В акваторіях Чорного та Азовського морів війська РФ не роблять активних дій. Зберігається ймовірність завдання ракетних ударів по державних та військових об'єктах з кораблів Чорноморського флоту та Каспійської флотилії", - повідомляють у Генштабі.

13:15 В Одесі біля Оперного грає оркестр

12:12 Ізмаїлський прикордонний загін інформує про ситуацію на пунктах пропуску

Що відбувається у Одесі зараз. Ситуація в місті 9 березня: онлайн

10:24 Минула ніч в Одесі та на приморському напрямку пройшла спокійно, повідомив речник Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

"Сили та засоби протиповітряної оборони контролюють повітряний простір над Одесою та нашим регіоном. ЗСУ виконують поставлені бойові завдання по недопущенню навіть ноги окупанта на нашу священну одеську землю", - сказав він.

07:00 У Південній операційній зоні станом на ранок 8 березня проводиться оборонна операція вздовж державного кордону. Також здійснюється прикриття морського узбережжя, повідомляють у Генштабі ЗСУ.

02:43 Сьогодні, 8 березня, з Одеси вирушить евакуаційний поїзд до Ужгорода.

01:23 Глава Одеської ОДА Максим Марченко розповів про ситуацію в області.

"Сьогодні (7 березня, - ред.) противник намагався нанести ракетний удар по житловому масиву селища нашої області. На щастя, ніхто з мешканців не постраждав. Є чергова перемога на фронті – підбитий російський прикордонний човен, який зайшов у наші територіальні води", - сказав він.

7 березня

23:10 Володимир Зеленський вдячний українцям за спротив.

"Вони забули, що ми не боїмося автозаків і кийків, не боїмося танків, не боїмося кулеметів, коли на нашому боці головне - правда. Як зараз - Маріуполь і Харків, Чернігів і Суми, Одеса і Київ, Миколаїв, Житомир і Коростень, Овруч і багато інших міст", - сказав президент у вечірньому відеозвернені.

22:01 Одеса звертається до тебе!

20:00 "Ми будемо захищати і не допустимо в Одесу ворога. Це славетне українське місто, яке має велику яскраву історію. І ми нікому не дозволимо сюди приходити без нашого запрошення. Я впевнений, що ми відстоїмо наше місто", - сказав Геннадій Труханов у інтерв'ю ВВС.

18:50 Директор міського департаменту охорони здоров'я Левон Нікогосян просить одеситів не панікувати Усі медичні установи у місті працюють у штатному режимі, поповнюється запас медикаментів в аптеках, банки крові заповнені.

"Прохання до одеситів поставитися з розумінням: якщо немає якогось препарату, то фармацевти або пропонують аналог, або почекати день-два до отримання препарату. Прохання не піддаватися паніці та не скуповувати в аптеках все підряд", - сказав він.

18:00 Для допомоги захисникам Одеси додатково спрямують 100 млн грн з бюджету міста. Ці гроші зокрема підуть на організацію харчування та придбання обладнання, матеріалів, предметів довгострокового користування, спеціального спорядження та військового обмундирування.

16:20 Військово-морські сили України в районі Одеси знищили гордість ворожого флоту - найновіший патрульний корабель проекту 22160 "Василь Биков".

Як пише у своєму Facebook головний редактор "Думської" Олег Константинов, російський корабель затонув. Інформації про долю екіпажу немає. Проте, швидше за все, росіяни потонули, бо рятувати своїх моряків окупанти навіть не збиралися.

Зазначимо, що знищення російського корабля "було зовсім не збігом обставин - це була спланована і блискуче реалізована військово-морська операція".

"Пам'ятаєте ті вибухи, що чулися в Одесі кілька днів? Ми писали, що це російські кораблі намагаються потопити легкі українські катери - "гюрзи" і "айлейнди". І що наші успішно ухиляються. На жаль, один з українських катерів був потоплений. Багатьох моряків вдалося врятувати.Так ось, виявляється залізні воїни ВМСУ (а сидіти в кораблику з легким озброєнням проти таких монстрів, як "Макаров" і "Биков" - це треба бути воістину залізною людиною) не рятувалися, а заманювали росіян до підготовленої, обладнаної і чудово замаскованої вогневої позиції N-ської артилерійської бригади. Яка у потрібний момент зробила свою справу", - розповів журналіст.

15:35 Голова Одеської ОВА Максим Марченко заявив, що ті, хто підбиває одеситів на злочини проти України та підтримку російської армії, знайдуть лише смерть. Окремо звернувся до т.зв. "Третього фронту", який погрожував розправою йому та меру міста Геннадію Труханову. Марченко запросив їх до облдержадміністрації, але попередив, що "зустріч їм не сподобається".

15:31 За даними Міноборони, на Бессарабському напрямку РФ не проводить активних дій. Проте російські військові у самопроголошеній ПМР у підвищеному ступені бойової готовності.

13:55 Знов повітряна тривога в Одесі! Усіх просять спуститися в укриття.

11:54 В Одессе, Измаиле и Белгороде-Днестровском объявлена воздушная тревога!

09:13 Ще один російський корабель пішов у відомому напрямку: у Чорному морі українські військові підбили чергове військове судно окупантів.

07:39 Речник Оперативного штабу Одеської ОВА Сергій Братчук, ніч у місті пройшла спокійно. За його словами, усі військові міста та Одеської області працюють у постійній бойовій готовності, пише Суспільне Одеса.

06:40 За інформацією Суспільне Одеса, гуманітарний волонтерський центр на Рішельєвській, 9а потребує допомоги. Там необхідні батарейки типу ААА для налобних ліхтарів, а також 100 електричних сушарок для взуття. Звертатися можна за телефоном: +38 (067) 01-01-319.

04:45 "Ильичевский морской рыбный порт и Пятый (паромный) терминал ГП "Морской торговый порт "Черноморск" снова производят выпуск контейнеров и автомобилей TIR с медикаментами, продовольственными товарами и товарами первой необходимости", сообщает пресс-служба администрации морского порта "Черноморск".

Оформить груз можно в электронном виде, затем его можно забрать.

"Проезд оформленных транспортных средств осуществляется с 09.00 до 14.00 в день", - говорится в сообщении.

Фото seaport.com.ua

01:36 Окупанти завдали ракетного удару по селищу Тузли Одеської області. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Про це повідомив голова громадської ради при Одеській ОДА Сергій Братчук.

6 березня

23:31 Завтра, 7 березня, о 22:30 з Одеси до Ужгорода відправиться евакуаційний потяг на 19 вагонів.

21:37 Ще один гуманітарний конвой прибув до Одеси – з Німеччини.

19:25 З Франції до Одеси прибула гуманітарна допомога – три карети швидкої, медичне обладнання та медикаменти.

17:49 Городской глава города Южное Одесской области Владимир Новацкий рассказал о том, что 3 марта в результате авиаудара затонул патрульный катер.

"3 марта, выеируя боевое задание по разведке и охране портов "Одесса", "Черноморск", "Южный" был нанесен авиаудар вражеским самолетом РФ по патрульному катеру "Славянск". В результате попадания крылатой ракеты "воздух-земля" патрульный катер затонул". Пропали без вести люди. Среди них наш южнинец Махлин Дмитрий Леонидович 1983 года рождения. Надеяться можно было только на удачу, но через три дня никакой другой информации не поступило", - рассказал Новацкий.

15:24 Суспільне Одеса з посиланням на міського голову Білгород-Дністровського Віталія Граждана повідомляє про те, що з сьогоднішнього дня закривається транзитний проїзд через Затоку та Білгород-Дністровський у бік кордону. Весь автотранспорт пускатимуть через Паланку.

09:45 В Одесі на білбордах розмістили патріотичні сюжети, спрямовані проти військової агресії та на підтримку захисників України.

00:05 Діти з міського центру соціально-психологічної реабілітації, одеських інтернатів разом із підопічними інших соціальних закладів Одеської області евакуйовані до Польщі. Загальна кількість евакуйованих дітей разом із супроводжуючими особами - 700 осіб.

5 березня

22:15 Укрзалізниця повідомляє, що з Одеси 6 березня курсуватимуть наступні міжміські потяги:

№106 Одеса - Київ о 03:54
№078 Одеса - Ковель о 00:58

20:15 Усі відділення Ощадбанку в Одесі 6 березня 2022 року працюватимуть та проводитимуть виплати пенсій та соціальної допомоги з державного бюджету. Час роботи відділень: з 9:00 до 13:00.

18:25 Майже 40 членів екіпажів морських іноземних суден евакуювали до консульств Одеси. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

Зазначається, що вони перебували в порту "Південний" на чотирьох суднах та були під загрозою обстрілу російськими військовими кораблями.

16:50 Марченко повідомив, що близько третьої години дня українські війська протиповітряної оборони збили два ворожі винищувачі.

"Багато одеситів чули сьогодні вибух, це і був один із винищувачів, який впав у море неподалік Одеси, інший впав на півночі області. Наразі пілотів захопили та везуть на допит. Мінус два літаки, це десятки збережених життів. Разом переможемо!" - написав він в Telegram.

15:17 В Одеській області створять додаткову бригаду територіальної оборони. Про це заявив керівник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

13:19 Укрзалізниця призначила евакуаційний рейс Одеса - Ужгород на 5 березня. Відправлення о 22:32.

Посадка на евакуаційні потяги пріоритетна для дітей, жінок та літніх людей. Час відправлення та маршрут поїздів може змінюватись залежно від оперативної ситуації.

12:39 Протягом 10 днів війни оператори Нацполіції Одещини отримали більше ніж 44 тисячі звернень громадян.

10:00 Радіаційний фон на території Одеської області перебуває у нормі.

09 55 713 вихованців дитбудинків та членів патронатних сімей евакуювали з Одеської області.

09:50 5 березня на всі маршрути вийшли 30 тролейбусів та 30 трамваїв. Громадський транспорт курсуватиме до 17:00.

09:17 Укрзалізниця оприлюднила напрямки руху приміських поїздів з Одеси на сьогодні:

  • Одеса - Вапнярка - Одеса;
  • Одеса - Балта - Одеса;
  • Одеса - Роздільна - Одеса;
  • Одеса - Мигаєво;
  • Одеса - Колосівка - Одеса.

08:10 Російська авіація вранці завдала ударів по селищу міського типу Великодолинське на Одещині. Як розповів речник Оперативного штабу Одеської ОВА Сергій Братчук, за попередніми даними, внаслідок обстрілу було зруйновано об'єкт критичної інфраструктури. Поранених нема.

02:00 Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що в акваторії Чорного моря, після завершення демонстраційних дій щодо готовності до проведення висадки морського десанту в районі Одеса - Затока, у зв’язку з погіршенням погодних умов, загарбник відвів корабельне угрупування та кораблі десанту у район західніше Кримського півострова.

4 березня

23:30 Напрямки руху приміських поїздів по території Одеської залізниці на 5 березня:

  • Христинівка - Черкаси - Христинівка,
  • Христинівка - Вапнярка - Христинівка,
  • Гайворон - Вінниця - Гайворон,
  • Т. Шевченко - Гребінка - Т. Шевченко,
  • Т. Шевченко - Христинівка - Т. Шевченко,
  • Черкаси - Т. Шевченко - Черкаси,
  • Миронівка - Знам‘янка - Миронівка,
  • Т. Шевченко - Висіка - Т. Шевченко,
  • Т. Шевченко - Помічна - Т. Шевченко,
  • Одеса - Вапнярка - Одеса,
  • Одеса - Балта - Одеса,
  • Одеса - Роздільна - Одеса,
  • Одеса - Мигаєво,
  • Одеса - Колосівка - Одеса,
  • Знам’янка - Олександрія - Знам’янка,
  • Т. Шевченко - Знам’янка - Т. Шевченко,
  • Знам’янка - Цвіткове - Знам’янка,
  • Миронівка - Цвіткове - Миронівка,
  • Помічна - Олександрія,
  • Знам’янка - П’ятихатки - Знам’янка,
  • Помічна - Людмилівка - Помічна,
  • Помічна - Знам’янка - Помічна,
  • Помічна - Долинська - Помічна,
  • Помічна - Вознесенськ - Помічна.

Розклад руху поїздів уточнюйте за посиланням.

22:10 Російська агресія згуртувала одеситів і містяни розкупили національні прапори та тканину, щоб шити стяги!

Крім того, люди масово прикрашають власні домівки малюнками з національною символікою.

Одеські комунальники прийшли на допомогу громадянам та підключилися до процесу.

"В цей складний час українського не може бути замало, тож ми наносимо українські кольори на стіни", - кажуть вони.

19:40 Рятувальники ДСНС у селі Біленьке та смт Затока Білгород-Дністровського району вилучили і знищили 253 протитанкові касетні елементи ПТАБ -1М, а також авіабомби ОСАБ-250 та ОСАБ-500 - залишки боєприпасів після авіаудару 3 березня.

18:55 Підірваний міст, який сполучав Одеську область з Придністров'ям.

17:00 Труханов поінформував про поточну ситуацію в місті:

15:35 Увага! Повітряна тривога!

15:23 Сьогодні з Одеського залізничного вокзалу відправляються потяги до Львіва та Ужгорода. Електропотяг до Львова відправлятиметься у 19:00. Потяг до Ужгорода - о 22:32. Всі бажаючі можуть скористатися можливістю добратися туди безкоштовно.

Інформація за телефонами: 0487273182, 0487274242 (довідкова служба вокзалу).

13:50 Червоним Хрестом в Одеській області створено спеціальний рахунок, на який можна надіслати кошти для допомоги містянам.

11:30 Мер Одеси Геннадій Труханов в інтерв'ю кореспонденту французького видання Le Monde заявив, що з продовольством у місті "труднощів немає".

"Багато допомоги йде від братніх європейських країн. Бізнесмени, які працювали тут, віддають усю продукцію довгого зберігання. Наразі це все враховується, створюються бази продовольчих запасів", - зазначив він.

07:30 За повідомленням Генштабу ЗСУ, противник продовжує підготовку до висадки морського десанту на ділянці Затока - Чорноморськ. За 40 км на схід від Чорноморська перебувають два великих десантних кораблі Росії.

04:15 УЗ озвучила напрямки руху приміських поїздів по території Одеської залізниці на 4 березня. Сьогодні курсуватимуть приміські поїзди за напрямками:

  • Христинівка - Черкаси - Христинівка
  • Христинівка - Вапнярка - Христинівка
  • Гайворон - Вінниця - Гайворон
  • Т. Шевченко - Гребінка - Т. Шевченко
  • Т. Шевченко - Христинівка - Т. Шевченко
  • Черкаси - Т. Шевченко - Черкаси
  • Миронівка - Знам‘янка - Миронівка
  • Т. Шевченко - Висіка - Т. Шевченко
  • Т. Шевченко - Помічна - Т. Шевченко
  • Одеса - Вапнярка - Одеса
  • Одеса - Балта - Одеса
  • Одеса - Роздільна - Одеса
  • Одеса - Мигаєво
  • Одеса - Колосівка - Одеса
  • Знам’янка - Олександрія - Знам’янка
  • Т. Шевченко - Знам’янка - Т. Шевченко
  • Знам’янка - Цвіткове - Знам’янка
  • Миронівка - Цвіткове - Миронівка
  • Помічна - Олександрія
  • Знам’янка - П’ятихатки - Знам’янка
  • Помічна - Людмилівка - Помічна
  • Помічна - Знам’янка - Помічна
  • Помічна - Долинська - Помічна
  • Помічна - Вознесенськ - Помічна

Розклад руху поїздів уточнюйте за посиланням.

Ситуація в Одесі і області 6 березня

За словами міського голови Геннадія Труханова, одеська влада "щохвилини вдосконалює обороноздатність міста".

"Сьогодні завдання зробити так, щоб кожен метр одеської землі був під контролем одеситів: ЗСУ, поліції, територіальної оборони та самих городян. Щодо життєдіяльності міста, то всі комунальні служби працюють. Крім цього, постійно посилюємо систему оповіщення", - сказав мер.

Сьогодні сигнал повітряної тривоги в місті передається: гучномовцями, офіційним сайтом та телеграм-каналом, телерадіоканалами, церковними дзвонами. Сповіщення здійснюють райадміністрації та заклади освіти.

Комендантська година

Станом на сьогодні у Одесі та Одеській області комендантська година діє з 19:00 до 06:00. У цей час заборонено перебування людей на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень.

Як працює громадський транспорт у Одесі

Сьогодні на всі маршрути виведено 30 трамваїв та 30 тролейбусів.

З огляду на комендантську годину пасажирські перевезення в Одесі здійснюються за таким графіком:

  • з 6 до 7 години ранку - підвіз водіїв на робочі місця та прийом рухомого складу;
  • з 7 години - вихід на лінію рухомого складу;
  • з 17 години - рухомий склад заходить у депо на обслуговування та охорону;
  • з 17 до 18 години - розвезення водіїв по будинках.

Деякі маршрути змінено:

  • тролейбус №10 слідує по вул. Грецькій, далі за маршрутом;
  • тролейбус №9 слідує Італійським бульваром на Привокзальну площу, далі за маршрутом;
  • трамвай №3 слідує до Старосінної площі.

Список адрес комунальних аптек

  • вул. М’ясоїдівська, 32 (МКЛ №1), тел. 788-10-03, 788-28-72
  • вул. Дворянська, 10 (Центр Резніка), тел. 788-09-06
  • вул. Жуковського, 30 (медцентр "Одесфарм"), тел. 771-04-43
  • вул. Космонавтів, 11/13 (пологовий будинок №7), тел. 709-95-69
  • пр-т Добровольського, 67 (детяча поліклініка №2), тел. 706-43-56
  • вул. Паустовського, 21а (ЖК №14), тел. 770-93-17
  • вул. Д. Ойстраха, 7 (ЦПМСД №5), тел. 771-14-13
  • вул. Левітана, 62 (поліклініка №20), тел. 788-28-97
  • вул. Краснослобідська, 36 (дитяча поліклініка №1), тел. 783-13-10
  • пров. Обсерваторний, 8 (ЦПМСД №2), тел. 788-92-15
  • вул. Болгарська, 38 (поліклініка МКЛ №1), тел. 793-90-92
  • вул. Житомирська (Гаркавого), 2 (ЦПМСД №16), тел. 788-17-75
  • Фонтанська дор., 110 (МЛ №8), тел. 701-12-04

Графік роботи аптек: з понеділка по п'ятницю - з 9:00 до 15:00, субота та неділя - вихідні.

В лікарнях міста на сьогодні є більше двох тисяч вільних ліжок, які можуть надавати хірургічну, терапевтичну та іншу допомогу.

Всі кисневі станції в міських лікарнях працюють. Створені запаси палива для електрогенераторів та кисневих станцій.

Карта захисних споруд цивільного захисту міста Одеси та Одеської області