ua en ru

Прогрес у виконанні вимог ЄС до України для підписання УА повинен відбутися в найближчі 1,5 місяці, - Яценюк

Прогрес у виконанні вимог Європейського союзу до України для підписання угоди про асоціацію (УА) повинен відбутися в найближчі 1,5 місяці. Про це сьогодні після зустрічі української опозиції з місією Пета Кокса та Олександра Кваснєвського повідомив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Місія Пета Кокса та Олександра Кваснєвського повинна звітувати перед Європарламентом 30 вересня. В перших числах жовтня будуть спеціальні слухання і засідання Європарламенту щодо європейського питання і в 20-х числах жовтня буде засідання комітету ЄС , який повинен відзначити або не відзначити прогрес України щодо підписанні угоди", - заявив Яценюк.

Він також заявив, що опозиція впевнена в тому, що Президент України Віктор Янукович виконає усі необхідні умови для підписання угоди про асоціацію з ЄС.

"Я переконаний в тому, що після публічної заяви Віктора Януковича про те , що Україна готова виконати всі умови, які перед нею поставив ЄС для підписанні цієї угоди, Президент не відійде від своїх слів виконає всі вимоги", - заявив Яценюк.

"Далі все в руках української влади. Опозиція не просто задекларувала, а чітко заявила, що готова голосувати. Ми вносимо законопроекти, ми очікуємо політичних рішень від Президента та адміністрації", - підкреслив Яценюк.