ua en ru

Програму розвитку зеленої зони Києва продовжать на 5 років, - Київрада

Програму розвитку зеленої зони Києва продовжать на 5 років, - Київрада Фото: зелені зони в центрі столиці

Депутати хочуть розширити раніше відібрані у киян зелені зони

Екологічна комісія Київської міської ради на своєму засіданні погодила продовження дії чинної програми розвитку зеленої зони м.Києва та концепції формування зелених насаджень в центральній частині міста ще на 5 років - до 2020 року. Про це заявив перший заступник голови екологічної комісії Костянтин Бричук, повідомили у прес-службі депутатської фракції "Удар-Солідарність" у Київраді.

"Програма - головний базовий документ, який дозволяє захищати від забудови і розвивати зелені легені міста - наші парки, сквери, території загального озеленення. Прийнята у 2005 р. програма з кожним роком тільки набирає актуальності. За часів минулої влади вона була скорочена більш ніж на 3 тис. гектарів. Тому зусиллями чинної Київради ми намагаємося не тільки повернути киянам відібрані в них зелені зони, але й істотно їх розширити. Так, за останній рік нашої роботи на карті міста з'явилося близько 70 нових скверів, в бюджеті міста закладено кошти на реконструкцію 43 парків і скверів - і ця робота вже проводиться", - зазначив Бричук.

За словами депутата, особливо важливим залишається питання будівництва нових парків і скверів. "У програмі зарезервовані території (часто це ділянки навіть без зелених насаджень, під асфальтом), на яких у майбутньому при відповідному фінансуванні ми зможемо створити нові парки і сквери. Адже тільки живі дорослі дерева сьогодні можуть впоратися з тим техногенним навантаженням і забрудненням повітря, які виробляє наш багатомільйонний мегаполіс", - резюмував перший заступник голови екокомісії Київради.

Як повідомлялося, Київрада займеться рекультивацією території Жукова острова.